18 / 04 / 2024

Bursa İsmetiye Köyü'nün arazileri imara mı açılıyor?

Bursa İsmetiye Köyü'nün arazileri imara mı açılıyor?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsmetiye Köyü tarım ve orman alanlarının imara açılması konusunda herhangi bir çalışmalarının bulunmadığını, böyle bir gündemlerinin hiç olmadığını açıkladı.



Gazete Bursa olarak, "işimiz gazetecilik" diyerek açıkladığımız özel dosyamızda, bazı AKP'li müteahhitlerin CHP'li yerel yöneticilerle işbirliği yaparak köyü arazilerini imara açma çalışması başlattıklarına dair haberleri değerlendiren Recep Altepe, "yasalar böyle bir çalışmaya izin vermiyor, Büyükşehir Belediye yönetimi olarak bizler hiç izin vermeyiz" dedi. 


Şimdi de aynı düşünceye sahibiz. Bursa'nın kent merkezinde yenilenmesi gereken yüz binlerce bina var. Bizler, bu binalarda oturan halkımızın can ve mal güvenliği sağlanmış, sosyal donatı alanları yapılmış, okulu, camisi, park alanları, yolları ve ulaşım ağlarıyla günlük yaşantının gerektirdiği her türlü hizmeti ayağına kadar getirilmiş solan bir kent merkezi gerçekleştirme arzusundayız. Bursa'nın kent merkezindeki binaların yıkılıp, yerlerine yeni binaların yapılması, halimizin da bu konuda mağdur edilmeden gönül rahatlığı ile yaşabileceği mutlu aile yuvalarını oluşturma niyetindeyiz. 


Bu çalışmalarımızı Soğanlı Sıcaksu bölgesinde başlatmak üzereyiz. Nilüfer bölgesindeki riskli binaların yıkılması, halkla beraber projeler gerçekleştirilmesi içinde Büyükşehir Belediyesi olarak çalışıyoruz. Sadece Bursa merkez değil, 17 ilçesindeki riskli binaların sağlamlaştırmasına yönelik projelerimiz var. Planlı bir şekilde hizmete devam ediyoruz. Önceliğimiz kent merkezindeki binaların yenilenme ve dönüşüm projeleridir." 


BURSA'NIN RANTI, BURSA'DA KALMALI 


Bursa'nın yatırımcıları cezbeden bir çekim merkezi olduğunu, termal projelerin hayata geçmesi, sanayi ve deniz turizminin yanı sıra dağ turizminin ve yaylarında halicin hizmetine sunulmasıyla ilgili çok sayıda teklif aldıklarını belirten Altepe, özellikle yabancı istedim. Çünkü, bu konu, Bursa adına Karacabey'den turizm atağı üstü kapatılması mümkün olmayacak bazı iddia ve ihbarları içeriyor. 


Yine aynı binanın inşaatı yapılırken, Nilüfer Belediye Başkan yardımcısı olan N.Y.'nin ağabeyinin bu inşaatta çalışıyormuş gibi SGK primlerinin ödenmesi iddiaları. Bu durumda ortaya pek çok griftve kamuoyunda hoş karşılanmayan ilişkilerin çıkması. Akıl almaz, belki de kapalı kapılar arkasında yapılan halktan gizlenilen pazarlıkların, böyle bir önerge ile ışığa çıkması, rantiye hesaplarının allak bullak olmasına yol açmış. Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan ve bizlere detaylı bilgiler vereceklerini söyleyen okurlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyoruz. 


Bursa'nın gerek yeni yatırımları gerekse mevcut yatırımlarının rehabilite edilmesinde ortaya çıkacak olan gelir, rant ve getirilerin, kamuya ait olmasını şirketlerin yaptıkları müteahhit hizmetlerinde TİBA Mimarlık projelerine rastlanıyor. 


Bu olayla direkt doğru olamayacağına inandığım bu iddiaları da arazilerin nasıl imara açıldığına dair en belirgin bir örnek olan İsmetiye dosyasında yazmak Bursa'ya kim nasıl ve nerede kazık atmak isterse, karşısında elimizden geldiği kadar durmaya, attığı kazığı kendisine geri döndürünceye kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz. 



Gazete Bursa



Geri Dön