29 / 03 / 2024

Bursa Kent Konseyi, 6 belediye yöneticisi ağırladı!

Bursa Kent Konseyi, 6 belediye yöneticisi ağırladı!

Kent konseyleri arasında yapılanması ve faaliyetleriyle örnek bir kurum haline gelen Bursa Kent Konseyi, Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü Tuselog Programı kapsamında 6 farklı belediyenin yöneticilerini ağırl



Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (Tuselog)’ kapsamında Denizli, Çorum, Osmaniye, Kartal (İstanbul), Akdeniz (Mersin), Gölcük (Kocaeli) belediyelerinden üst yöneticiler ile proje ekip temsilcileri, BKK’yi ziyaret etti. Belediyelerde hizmet planlaması, mahalle bazlı çalışmalar, mahalle ekiplerinin kurulması ve kent konseyleri başta olmak üzere platformların işleyişi alanlarında çalışmalar yapan ekip, bu kapsamda Türkiye’nin en aktif ve en güçlü kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi’ni yerinde inceleme imkanı buldu.

 

Ziyarette, BKK Başkanı Semih Pala, BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, BKK Genel Sekreter Yardımcıları Cüneyt Acar ve Murat Başlar ile kent konseyi personeli hazır bulundu. 

 

‘Tüm ilçelerde kent konseyleri kurulmasını istiyoruz’


Tanıtım videosunun ardından konuşan BKK Başkanı Semih Pala, Bursa Kent Konseyi’nin hem mekânsal olarak hem de faaliyet açısından Türkiye’nin en güçlü kent konseyi olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle birlikte senede bin 500 etkinlik yapabildiklerini belirten Pala, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin sosyal konulara yatkın olmasının da kendileri için şans olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği 40 ofiste Bursalılara hizmet verildiğini aktaran Pala, kurumsal ve bireysel katılımcılarıyla birlikte şehre ve topluma faydalı birçok çalışmaya imza attıklarını dile getirdi. Kent konseylerinin rahat çalışabilmesi için ‘Kent Konseyi el kitapçığı’ hazırladıklarını anlatan Pala, “Bizler Bursa’nın tüm ilçelerinde ve diğer tüm belediyelerde kent konseylerinin kurulmasını arzu ediyoruz. Buna yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bizimle irtibat kuran herkesle tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Kent konseylerinin sağlıklı kurulması ve çalışması amacıyla da yönerge hazırladık. Kitap haline getirerek Türkiye’nin her yerine gönderdik. Her konu kent konseylerinin ilgi alanına giriyor. Kent konseyleri sahip olduğu gücün farkında olmalı. Birçok kurumsal katılımcısı olan kent konseyleri amir değil, organizasyon ve çatı kuruluşudur. İyi sistem oluşturduğu vakit, tüm kurumlar çalışmalarA katılır” dedi.


BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin ise, Bursa Kent Konseyi’nin yapısı, işleyişi, mevzuatı ve Yerel Gündem 21 süreci hakkında sunum eşliğinde bilgi verdi. Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku da şube müdürlüğü hakkında konuklara bilgi aktardı. Program soru cevap bölümüyle devam etti. Ziyaretin sonunda BKK Başkanı Semih Pala, konuklara kent konseyi ofislerini ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ni (Merinos AKKM) gezdirerek bilgi verdi.


Dünya


Geri Dön