19 / 03 / 2024

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri imar bekliyor!

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri imar bekliyor!

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri bölgede yer alan arsaları için imar bekliyor. Kestel Belediyesi 2018 yılında e-imar uygulamasına geçmişti.



Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri bölgede yer alan arsaları için imar bekliyor. 17 Temmuz 2018 tarihinde ihale yapıldığını ancak uygulamaya geçilmediğini belirten Aksu Mahallesi sakinleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a seslerini duyurmak istiyor.

Başkan Alinur Aktaş'a seslenen Aksu Mahallesi sakinleri, Kestel'deki Aksu ve Şevketiye'deki 20,05 hektarlık alan için imar planlarının bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. 

E-imar dönemi başlamıştı

2018 yılında e-imar uygulamasına geçen Kestel Belediyesi'nin internet sitesinden online olarak imar durumu sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Resmi geçerliliğe sahip imar durum belgesi almak için ise ilgili belediyeye başvurarak imar durum belgesini alabilirsiniz.

Kestel E-İmar sorgulaması ile; arazinin kime ait olduğu, büyüklüğünün kaç metrekare olduğunu, arazinin imarlı olup olmadığını, imar paselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini, parsel bilgilerini, pafta bilgilerini ve ada bilgilerini, kaç kata izin verildiği gibi önemli bilgilere ulaşmak mümkün. 


Geri Dön