26 / 04 / 2024

Bursa Sıcaksu kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Bursa Sıcaksu kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin merkezinde atıl olarak bulunan Sıcaksu'da kentsel dönüşüm projesi için ihaleye çıkıyor. Projenin ihalesi 9 Eylül'de gerçekleşecek. 



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin göbeğinde atıl konumundan bulunan Sıcaksu Bölgesi'ni nitelikli bir bölge haline getirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları ile dönüşümün önündeki tüm engeller ortadan kalkarken uygulanacak dönüşüm projesinin ihalesi 9 Eylül'de gerçekleşecek. 

Bursa Sıcaksu kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül de!

Bursa'da 40 sene öncesine kadar şehrin dışında olması sebebiyle önemli bir sorun teşkil etmeyen Tabakhaneler Bölgesi'nin zamanla kentin merkezinde ve en değerli bölgesinde kalması, beraberinde de çeşitli sorunların yaşanmasına neden oldu.. Özellikle 2000'li yılların başından itibaren şehrin dışına taşınması gündemde olan Tabakhaneler, 2010 senesinden itibaren Badırga'daki sanayi bölgesine taşınırken, son 10 senedir bölgede kentsel dönüşümün yapılması için önemli bir mesai harcandı. Son iki dönemdir bölgede kamulaştırma çalışmalarında önemli bir mesafe kat eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, dönüşümün önündeki tüm engelleri ortadan kaldırdı. Bu bölgedeki inşa edilecek konutları, diğer dönüşüm projelerinde kullanmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaatın yapımını üstlendi.

9 Eylül'de ihale yapılacak 

Toplu Konut İdaresi tarafından hayata geçirilecek projede, ihale tarihi de belli oldu. 'Bursa ili Osmangazi ilçesi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri (Sıcaksu) Kentsel Dönüşüm Projesi 690 adet konut, 92 adet dükkan inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi' isminde projenin ihalesinin 9 Eylül 2021 saat 11.30'da gerçekleşeceği belirtildi. Yaklaşık olarak 50 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek projede, bina yükseklikleri ise kent siluetini bozmayacak şekilde zemin+5 katı geçmeyecek şekilde tasarlandı.

 Bursa Sıcaksu kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül de!

Modern ve güvenli konutlar 

Kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, senelerdir tartışılan Sıcaksu Bölgesi'nin dönüşümünde de artık sona geldiklerini anımsatatak Bursa'da adeta bir dönüşüm hamlesi olduğunu belirtti. 75 Yıl - Yiğitler - Esenevler kentsel dönüşüm alanında uzlaşma görüşmelerinin sürdüğünü, İstanbul Caddesi'nde bir taraftan dönüşümün başladığını diğer yandan da Beşyol bölgesinde uzlaşma görüşmelerine devam ettiklerini vurgulayan Başkan Aktaş, "Sıcaksu'da ihale tarihi belirlendi. İhalenin ardından bu bölgede de dönüşüm başlayacak. Bu projelerle bir taraftan yıpranan, depreme karşı dayanıksız yapı stoku yenilecek, diğer taraftan kentimiz nitelikle, modern ve güvenli konutlarla donatılacak" dedi.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!


Geri Dön