19 / 04 / 2024

Bursa Sıcaksu'da kamulaştırmalar devam ediyor!

Bursa Sıcaksu'da kamulaştırmalar devam ediyor!

Bursa'nın çehresinin değişmesinde önemli katkıları bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bürokratlarıyla birlikte Sıcaksu Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.



Bursa'nın çehresinin değişmesinde önemli katkıları bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bürokratlarıyla birlikte Sıcaksu Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. 


İncelemeleri sırasında konuşan Başkan Altepe, 'Eski Tabakhaneler' olarak bilenen bölgenin uzun zamandır dönüşümü beklediğini belirterek, sıcak su bölgesi projesi üzerinde 2009 yılından beri çalışıldığını söyledi. Bursa'nın daha sağlıklı ve güzel bir kent olması için kente her gün yeni sosyal donatı alanları ve spor tesislerini kazandırdıklarını ifade eden Altepe "Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de artık oldukça mesafe aldık. Yaklaşık 45 bin km alanda, arazinin yaklaşık 4'te biri Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Bölgede kamulaştırmalarımız devam ediyor" diye konuştu. 


BURSA'YA YAKIŞACAK 

Başkan Altepe, Sıcaksu'da yapılacak çalışmanın güzel bir tasarım projesi olduğunu ifade ederek " Sıcaksu'yu çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yerden yaklaşık 90 derece şifalı suların kaynadığı Sıcak su bölgesinde Bursa'ya yakışacak, bölgeye değer katacak bir proje için butona bastık. 

Son 6 ay içinde burada, 40 milyon TL'yi aşan yani 40 trilyonluk harcamayı yaptık. Kamulaştırmalar ve anlaşmalar devam ederken, bir yandan da bölgenin güvenliğini ve temizliğini sağlamak, bölgeyi kontrol altında tutmak amacıyla burada bir hizmet birimi oluşturuyoruz. Binamızı konuşlandırdık, artık Büyükşehir Belediyesi olarak Sıcaksu'dayız" şeklinde konuştu. 


SIRASI GELDİKÇE YIKILIYOR 

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin bölgeye daha fazla sahip çıkacağını ifade ederek, "Sırameşeler, Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir mahalleleri ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın da bu bölgeye sahip çıkılması konusunda destek bekliyoruz. Burada, gereken binalar da sırası geldikçe yıkılıyor. Çevre Yolu'na uzanan bölgeye büyük hareket getirecek projenin başlaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.


A Gazete


Geri Dön