18 / 04 / 2024

Osmangazi Soğanlı'da kentsel dönüşüm alanları belirlendi!

Osmangazi Soğanlı'da kentsel dönüşüm alanları belirlendi!

Bursa'nın en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi başladı. Osmangazi Belediyesi 10 noktayı dönüşüm alanı ilan etti.



Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmaları başladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar toplam 42 hektarlık alanı kapsayan dev projenin, 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan 1'inci etap kısmında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Osmangazi'de başlayan dönüşüm seferberliğinin Bursa'yı daha yaşanabilir bir kent yapacağını belirten Başkan Dündar, dönüşüm projelerinde rantı vatandaşların paylaşacağını söyledi. 


'MODERN KENTLER İNŞA EDECEĞİZ' 

Başkan Dündar, "Hedefimiz modern, kaliteli ve yaşanabilir bir kent inşa etmek, örnek bir proje hayata geçirmek. İnşallah en kısa sürede projenin temelini atarak konut ve ticari alanların inşaatına başlayacağız. Bundan sonraki süreçte de diğer etapların ihalesini yaparak Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz. Hedefimiz modern, kaliteli ve yaşanabilir bir kentsel dönüşüm yapmak" diye konuştu. 


10 NOKTADA DÖNÜŞÜM VAR 

Kentsel dönüşüm kapsamında yürüttükleri çalışmalar sonucunda Osmangazi'de 10 farklı noktayı kentsel dönüşüm alanı olarak belirlediklerini kaydeden Başkan Dündar şunları söyledi: "Yeni Yalova Yolu, Küçükbalıklı, Hisar Bölgesi, Çarşamba Bölgesi, Zafer, Atıcılar, Kent Meydanı, Santral Garaj, Demirkapı ve Soğanlı bölgeleri bizim kentsel dönüşüm yapmayı planladığımız bölgeler. Bu bölgeler arasında öncülüğü Soğanlı bölgesine verdik. Sadece Bursa için değil Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek için çıktığımız bu yolda, Soğanlı bölgesinde 140 milyonluk kamulaştırma yaptık. Çalışmalarımız hız kesmeden sürecek." 


Sabah


Geri Dön