20 / 04 / 2024

Bursa Soğanlı'da modern bir şehir inşa ediliyor!

Bursa Soğanlı'da modern bir şehir inşa ediliyor!

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye'nin örnek kentsel dönüşüm projesini hayata geçirerek modern bir şehir inşa ettiği Soğanlıda yepyeni bir yaşam başlıyor.



OSMANGAZİ Belediyesi tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda toplam 42 hektar alanda hayata geçilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu dağıtımına başlandı. Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, 4 etap olarak hayata geçirilen ve toplam bin 769 konut ile 202 ticaret merkezinin yer aldığı proje kapsamında anlaşma sağlanan yer sahiplerine 12 dairenin tapusunu teslim etti. Başkan Dündar, diğer hak sahipleriyle büyük oranda anlaştıklarını ve binaların tamamlanmasıyla birlikte tapu teslimlerinin devam edeceğini söyledi.

GÜVENLE OTURACAKLAR

Soğanlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Tapu Dağıtım Töreni’nde konuşan Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, “Kentsel dönüşümün amacı, deprem kuşağında yaşayan vatandaşların sağlam konutlarda oturmalarını sağlamaktır. Türkiye de deprem kuşağı üzerinde yer alan bir ülke. Maalesef ki sürekli depremler meydana geliyor. Bu sebepten dolayı hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın hedefi, vatandaşlarımızın bir an önce sağlam konutlara taşınmasıdır. Onun için bizler Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk olarak rezerv alanda binaları inşa ettik. Şimdi de riskli alanda oturan vatandaşlarımızı inşa ettiğimiz sağlam ve güvenli konutlara taşıyoruz. Bugün 12 tapu veriyoruz. Vatandaşımız, yapmış olduğumuz binalarda güvenle oturacak. Riskli bölgedeki hak sahipleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmeler neticesinde niyetimiz, ivedilikle o bölgenin de yenilenmesi ve dönüşüme girmesidir. Bu süreç bittikten sonra o bölgede de projelere geçilecek” diye konuştu.

MODERN BİR ŞEHİR

Başkan Dündar, 4 etaptan oluşan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapuların verilmeye başlandığı sürece girildiğini ifade ederek “4 etaptaki çalışmalar bitti ve örnek bir şehir doğdu. Cumhurbaşkanımızın kentsel dönüşümlerde istediği zemin+5 kati biz bu projede uyguladık. Bizler, çok şükür ki modem ve örnek alınacak bir şehrin temelini attık. 70 metre genişliğinde caddeler ve 40 metre genişliğinde sokaklar inşa ettik. Soğanlı’da yeni bir yaşam ve ticari alan ortaya çıktı. Bunu birçok kişi hayal bile edemedi ama bizler yaptık elhamdülillah” diye konuştu.

TİCARİ AMACI YOK

Başkan Dündar, hedeflerinin vatandaşın güvenli konutlarda oturmasını sağlamak olduğunun altını çizerek “Devletin, belediyenin ticari bir amacı olamaz. Örnek bir şehir inşa ediyoruz. İddia ediyorum, bundan sonra bu nitelikte, bu genişlikte caddesi ve sokağı olan yeni bir planlama yapılamaz. Biz ideali ortaya koyduk. Hep birlikte yaşanabilir Bursa’yı inşa ediyoruz" dedi.


Akşam


Geri Dön