29 / 03 / 2024

Bursa Yıldırım'a yeni spor tesisi inşa ediliyor!

Bursa Yıldırım'a yeni spor tesisi inşa ediliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bütçesi onaylanan ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait Ankara Yolu'na cepheli araziye yapılacak tesisin inşasına başlandı.




Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bütçesi onaylanan ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait  Ankara  Yolu'na cepheli araziye yapılacak tesisin inşasına başlandı. 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515 inşaat alanı olmak üzere, 34 bin metrekarelik alana yapılacak tesisin bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonu, yüzme havuzları, jimnastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak. Yeni Yıldırım’ın inşasında başta spor olmak üzere birçok önemli projeleri olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ı altyapısıyla ve üst yapısıyla bir dayanışma şehri haline getirmek, engelli dostu ve yaşlılarla uyum içerisinde yaşayan bir şehir yapmak hedeflerimizin başında geliyor. Yıldırım için en büyük hedeflerimizden birisi de ilçemizi spor şehri hüviyetine büründürmektir. 250 bin genç nüfusu bulunan ve spor için büyük potansiyel barındıran bir ilçeyiz. Günümüz dünyasında teknolojinin ve iletişim araçlarının yoğun olarak kullanıldığı ortamda çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan koruyabilmenin en önemli yolu onları spora teşvik etmektir. Spor kulübümüz aracılığı ile 18 bin çocuğumuz yaz tatilinde 23 branşta yaz okullarından istifade ettiler” diye konuştu.


 


‘SPORUN YILDIZLARI YILDIRIM’DA YETİŞECEK’


 


Spor şehri hedefine yakışır önemli vizyon projelerden birinin de, Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’a kazandırmak olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait arazinin tahsisi için Ankara’da gerçekleştirdiğimiz bürokratik görüşmelerin nihayetinde ihale sürecinin ardından firma ile inşaat sözleşmesi imzalandı. Biz de yerel yönetim olarak ruhsatımızı verip, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız ile Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin inşasına başladık. 2017 yılının sonunda da kompleksimizi faaliyete geçirmeyi ve uluslararası önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz. Bünyesinde 2 bin 500 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu, yüzme havuzları, spor fabrikası adını verdiğimiz birçok spor dalını barındıran, bütün Yıldırımlı çocukların ve gençlerin istifade edebileceği yegane bir tesis olacak. Genç kuşaklarımızı, çocuklarımızı geleceğe taşırken ilme, tarihe, kültürel değerlerine bağlı olarak sporla yetiştirecek olmaktan dolayı da ayrıca heyecanlıyız. Çocuklarımız ve gençlerimiz burada spor yapıp sosyal ve kültürel tesislerden istifade ederken aynı zamanda da uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kompleksimiz çocuklarımıza, gençlerimize ve Yıldırımlı hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.



Yıldırım Belediyesi





Geri Dön