29 / 03 / 2024

Bursa'da konut fiyatları en çok Mudanya'da arttı!

Bursa'da konut fiyatları en çok Mudanya'da arttı!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, gelişimine hız katan Bursa’yı yatırım için cazip hale getiriyor. Bursa'da 2016 Mart ayı itibarıyla satılık konut fiyatlarında yüzde 33’le Mudanya birinci sırada yer alıyor.



İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, gelişimine hız katan Bursa’yı yatırım için cazip hale getiriyor. Marmara Bölgesi’nin ortasında yer alan kentimiz son yıllarda aldığı göçle birlikte orantısız bir şekilde büyüme hamlesine bir de yeni otoyolla birlikte İstanbul’dan gelip konut alanlar emlak piyasasında bugüne kadar Bursa’da görülmemiş artışlar yaşatıyor.


Bir de buna Ortadoğu’dan gelen Arapları da dahil ettiğimizde Bursa’nın her bölgesinde emlak fiyatları adeta tavan yapmış durumda.


Geçenlerde bir emlak konut dergisinin Bursa özelinde yaptığı araştırmada ortaya çıkan sonuçlar, inşaat sektörünün en çok kazandıran yatırım olduğunu ortaya koymuştur.


Satılık konutta yıllık fiyat artışının yüzde 26 olduğu vurgulanan Bursa’da kiralık konutlardaki artış oranı ise yüzde 23.


Kentimizde 2016 Mart ayı itibarıyla satılık konut fiyatlarında yüzde 33’le Mudanya birinci sırada yer alıyor.


Geçtiğimiz hafta yapılan TÜYAP Fuarı’nda alanında söz sahibi Bursalı inşaat firmalarının projelerinin çoğunluğu Mudanya bölgesi oluşturuyordu.


Mudanya’nın konut alımında tercih edilmesinin pek çok nedenleri var elbette.

Mesela şehre yakın olması ve tabii ki sağlık açısından nefes darlığı ve kalp hastalarına hekimlerce havasının tercih sebebi oluşu.


Bursa dışından alıcılarının ocak ayından bu yana Mudanya’dan konut sahibi olmalarının bir diğer sebebi de İstanbul’a deniz yolu ulaşımının kolaylığıdır.

Her fırsatta yazıyor, söylüyoruz.


Kentimizin bu denli hızlı büyümesiyle birlikte nüfus artışının gelecekte sıkıntı yaratacağı kaçınılmaz bir gerçek.


Bu yüzden de sıkıntının maksimum seviyede ilerlemesini karşılamak da şehri yöneten yerel yönetimlere düşüyor.


Zira verdikleri bina yapı ruhsatlarını şehrin büyüme oranını uzun vadede düşünerek planlamalıdırlar.

Geçmişte taşı toprağı altın denilen ancak bugün herkesin kaçmak istediği İstanbul’dan bir farkımız gelecekte kalmayabilir…


Bursa Hakimiyet/ Ersel PEKER


Geri Dön