24 / 04 / 2024

Bursa'daki fuarlar konut satışlarını artırdı!

Bursa'daki fuarlar konut satışlarını artırdı!

19-23 Nisan'da gerçekleşen Bursa İnşaat ve Rising City Gayrimenkul Fuarları'nın bölgeye etkisini BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Tüyap genel Müdürü İlhan Ersözlü değerlendirdi.



BTSO, Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü Bursa'yı fuarcılıkta da cazibe merkezi konumuna getirme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. BTSO tarafından, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş, İMSİAD ve BEMO'nun da katkılarıyla 19-23 Nisan tarihleri arasında TUYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Rising City Bursa Gayrimenkul Fuarı ile İnşaat Fuarları on binlerce iş profesyonelini bir araya getirerek inşaat ve gayrimenkul sektörünün kalbinin Bursa'da atmasını sağladı. 


YABANCI ALICILARLA ÖNEMLİ İŞBİRLİKLERİ 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen her iki fuarın inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin iş hacmine büyük ivme kattığını, söyledi.. Türkiye'nin ekonomisinin lokomotif kenti Bursa'yı fuarcılıkta bir marka yapma yolunda ilerlediklerini ifade eden Başkan Burkay, her iki fuarın da sektör açısından güzel geçtiğini vurguladı. 


TİCARET HACMİNİN ARTIŞINA KATKI 

BTSO Başkanı Burkay, kente gelen yerli ve yabancı yatırımcıların turizm ve hizmet sektörüne de hareketlilik kazandırdığını kaydetti. Başkan İbrahim Burkay, BTSO'nun makro projeleri arasında yer alan Ticari Safari Projesi' kapsamında Rising City Bursa Gayrimenkul Fuarı ve İnşaat Fuarında yer alan sektör temsilcilerini 33 ülkeden gelen 300'den fazla yatırımcıyla buluşturduklarını söyledi. Başkan Burkay, "Fuarlarımız için özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen yabancı alıcılarımız, Bursa'da önemli işbirlilderine imza attı. Alım heyeti organizasyonlarımız, kentimizin tanıcı timi ve firmalarımızın ticaret hacimlerinin yükselmesi noktasında önemli rol oynuyor " dedi. 


BTSO Başkanı Burkay, 2015 yılında özel bölüm olarak kurulan ve geçtiğimiz sene ilk defa ayrı bir fuar olarak kapılarını açan Rising City Bursa Gayrimenkul Fuarının katılımcı sayısı açısından yüzde 35 

Bursa'nın fuarlar süresince yurtdışından gelen önemli yatırımcılara ev sahipliği yaptığını belirtti. Ekonomi Bakanlığı, TÜYAP yurtdışı ofisleri ve BTSO'nun çalışmaları ile Almanya, Azerbaycan, Avusturya, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Fas, Filistin, Gürcistan, Irak, Iran, İsrail, Katar, K.K.T.C, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Moldova, Rusya, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün'den gelen yatırımcıların Bursa'da önemli işbirlilderine imza attıklarını kaydeden Ersözlü, "Fuarlarımıza gösterilen ilgiden dolayı tüm katılımcı firmalara, ziyaretçilere, fuarların hazırlanmasında katkıları bulunan tüm dernek ve odalara teşekkür ederiz" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜME BÜYÜK İLGİ 

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 252 firmanın katılımı ile 6 ayrı salon 

ile açık alanından oluşan 33 bin metrekarelik alanda eş zamanlı olarak hazırlanan fuarların, 30 ülke ve yurtiçinden 42 ilden gelen 52 bin 225 kişi tarafından ziyaret edildiğini açıkladı. 


Ersözlü, fuarların , konut satışlarına sağladığı katkı ile hem Bursa hem de ülke ekonomisine önemli katma değer sağladığını ifade etti. Ersözlü ayrıca kentlerde riskli ve eski yapıların sağlıklı, güvenli ve konforlu konutlara dönüştürülmesi ve kentin çehresinin değiştirilmesini ele alan kentsel dönüşüm projelerinin de ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi. 



Gazete Bursa


Geri Dön