19 / 04 / 2024

Bursa'ya yeni metro müjdesi!

Bursa'ya yeni metro müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu-Çalı arası 28.2 kilometrelik yeni metro hattının detaylarını anlattı.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşımdan turizme, kentleşme ve çevreden kültür sanat ve spora kadar her alanda yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerini anlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan proje lansman toplantısına Bursa milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, muhtarlar, Cumhur ittifakı çatısı altında birleşen AK Parti ve MHP il başkan ve yöneticileri, AK Parti geçmiş dönem milletvekilleri, akademik ve meslek odaları, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda işadamı katılım gösterdi. Görsel bir şölen şeklinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugüne kadar Bursa için hizmet üreten herkese teşekkür ederek sözlerine başladı.

Hem mevcut hattı daha rantabl hale getirecek sinyalizasyon optimizasyonu çalışması hem de yeni yapılacak hatlarla ilgili açıklama yapan Başkan Aktaş, sinyalizasyon optimizasyonu çalışmalarının başladığını ve bu çalışma tamamlandığında 3,75 dakika olan sefer sıklığının 2 dakikaya ineceğini söyledi. Sadece bu düzenleme ile birlikte yeni bir hat yapmadan 284 bin olan günlük yolcu sayısının 2020 Temmuz ayında 460 bine çıkaracaklarını belirten Başkan Aktaş, “Bunun yanında hepinizin bildiği Terminal hattı var. Müstakil olan bu hattı mevcut hatta entegre ediyoruz. Terminal – Kent Meydanı raylı sistem hattımız 8.2 kilometre ve 11 istasyonu var. Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi ve gereken ne ise yapılacak dedi. Bunun yanında 1355 yataklı şehir hastanemiz geliyor. Yine Yüksek Hızlı Tren Bursa’mızla buluşuyor. Yüksek Hızlı Trenin Bursa’daki bitiş noktasını göze alıp, halkımızın tamamen raylı sistemle hızlı trene ulaşımı temin için planlamamızı yaptık. Emek’te biten hattı 5,5 kilometrelik ilave hat ve 4 istasyonla şehir hastanemiz ve Yüksek Hızlı Trenle buluşturuyoruz. Bunun yanında Üniversite hattımızı da 3 kilometre ilave hat ve 2 istasyonla Görükle’ye ulaştıracağız” dedi.

Gürsu’dan Çalı’ya yeni metro

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitinginde sözünü verdiği Gürsu Çalı arası 28.2 kilometrelik yeni metro hattının detaylarıyla ilgili konuşan Başkan Aktaş, “Gürsu’dan başlayıp tamamı yer altından olacak hattımız Değirmenönü, Otosansit, Esenevler, Hastane, Mesken, Yeşilyayla, Zafer Plaza, Kültürpark, Acemler ve devamında Çalı’ya kadar uzanacak. Özellikle Ulucami Hanlar Bölgesi civarında oluşturacağımız tarih adalarını da ayağa kaldıracak önemli bir çalışma. Metromuz hep doğu batı aksında. Kuzey güney aksında bir hattımız yok. Biliyorsunuz Demirtaş çok yoğun bir mahallemiz. Demirtaş OSB çok aktif sanayi bölgelerinden biri. Demirtaş’tan başlayıp FSM’den geçen ve Çalı’ya kadar devam eden 20.2 kilometre ve 17 istasyonlu yeni hattımız da 104 bin yolcu taşıma kapasitene sahip olacak. Bunun yanında BTSO’nun özel olarak ilgilendiği TEKNOSOB bizim yük akımız. Görükle’deki hattımızın Kızılcıklı ve Başköy’e sağlıklı şekilde ulaşımı kaçınılmaz bir gerçek. Bunun için de 6 kilometre uzunluğunda ve 6 istasyondan oluşan yeni bir hattımız var. Tıkır tıkır, saat gibi işleyen bir sistem kurguladık. Hesaplarımızı yaptık. Tüm bunlarla halen 54 kilometre olan mevcut hattımızı 60 kilometre ilave ile 114 kilometreye çıkarıyoruz” dedi.
 


Geri Dön