28 / 03 / 2024

Büyük inşaat firmaları rotayı İzmir'e çevirdi!

Büyük inşaat firmaları rotayı İzmir'e çevirdi!

Büyük inşaat firmalarının rotayı İzmir'e çevirdiğini ifade eden TÜGEM İzmir Yönetim Kurul Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Akıncı, "Otobanın hizmete açılması, İzmir’in cazibesini artıracak" dedi...



TÜGEM  İzmir  Yönetim Kurul Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Akıncı, tatil beldeleri başta olmak üzere, denize kıyısı olan şehirlerdeki gayrimenkullere olan ilginin, özellikle Temmuz aylarında arttığını ifade etti. Özellikle sezonluk kiralamalarda büyük yoğunluk dikkat çekiyor. Çok sayıda kişi, İstanbul ve  Ankara  gibi şehirlerden Çeşme ve Bodrum gibi bölgelere akın ediyor. Akıncı, "Son iki yıldır İstanbul, Ankara ve Bursa’dan İzmir’e gelip yerleşme hareketliliği var. Özellikle Çeşme’deki satılık ve kiralık yazlık konutlarda ise yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini gözlemliyoruz" diye konuştu.

ÇEŞME’YE YOĞUN TALEP VAR

Akıncı, 2020 yılında hizmete açılması beklenen Çeşme Alaçatı havalimanın, Çeşme’ye olan ilginin yurt içinden daha çok, yurt dışına taşmasını sağlayacağını ifade etti. Büyük şehirlerin karmaşasından kaçmak isteyen insanların artık göç etmeye başladığını söyleyen Akıncı, "Son yıllarda İstanbul ve Ankara’nın göç verdiğini, yazlık bölgelerin ise istikrarlı bir şekilde göç alıyor. Özellikle satılık yazlık piyasası oldukça hareketlendi" dedi.  

Endeksa verilerine göre; son bir yılda en fazla prim yapan bölge yüzde 26,9 yükselişle İzmir’in Çeşme ilçesi. Akıncı, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Uzun yıllardır İstanbul ve Ankara’da proje tamamlayan büyük inşaat firmaları, hakim oldukları bölgelerde, belli bir doygunluğa ulaştı. Türkiye’de nitelikli göç alan İzmir’in, üst gelir gurubuna yönelik karma projelere ihtiyacı, gelecek 5 yılda daha fazla artacak. Otobanın yapılması ve hizmete açılması, İzmir’in cazibesini artıracaktır. Bunu ön gören büyük inşaat firmaları, tüketicilerin ihtiyaçları, yabancı yatırımcıların ilgisi, yatırım ortamının iyileşmesi ve daha karlı gördükleri için projelerini İzmir’ yöneltecekler"


Geri Dön