24 / 04 / 2024

Büyük inşaat firmalarının gözü İzmir'de!

Büyük inşaat firmalarının gözü İzmir'de!

İnciraltı Masha Lounge'de İzmir Ticaret Odası 67'nci ve 68'inci Meslek Komiteleri üyeleriyle biraraya gelen Ekrem Demirtaş, İzmir'in geleceği hakkında açıklamalar yaptı.



İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İnciraltı Masha Lounge'de  İzmir  Ticaret Odası 67'nci ve 68'inci Meslek Komiteleri üyeleriyle biraraya geldi. 


İstanbul merkezli büyük inşaat firmalarının rotayı İzmir'e çevirdiğini dile getiren İTO Başkanı Demirtaş,

"Herkes gözünü İzmir'e dikmiş durumda. DAP Yapı, Türkerler ve SUR Yapı İzmir'e geldi. Ağaoğlu'nun da geleceğinden söz ediliyor. İstanbul'da binlerce konut üreten müteahhitler, inşaat firmaları İzmir'e geliyor. Bu firmalar İstanbul'da kimlerle çalışıyorlarsa İzmir'deki işlerini de onlara verecekler gibi görünüyor. Bu firmaların alt yüklenici olarak işlerini İzmirli firmalara vermeleri için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Sizler de kendi iş kollarınızda bu işleri almak için güçbirlikleri oluşturmalısınız" diye açıklama yaptı. 


Ekrem Demirtaş kentsel dönüşüm projeleri hakkında da açıklamalar yaptı.  Kentsel dönüşüm sürecinin 2012 yılında başladığını dile getiren Demirtaş, aradan beş yılın geçtiğini, pek bir şeyin yapılmadığını, dönüşen hiçbir yerin olmadığını sözlerine ekledi ve "Böyle kenarda durmayacağız, bizim kenarda durma hakkımız yok" dedi.Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Haseki ile görüştüklerini ve 5 bin 903 hektar alanda 350 bin gecekondunun kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini ilettiklerini açıkladı. 


Yeni Asır 


Geri Dön