23 / 04 / 2024

Büyükçekmece Albatros belediyenin tapulu alanı mı?

Büyükçekmece Albatros belediyenin tapulu alanı mı?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Bölge, 1958'den beri belediyenin tapulu alanı ve park değil. Burayı park gibi gösterenler CHP'deki siyasi rakiplerimdir.” dedi.



Albatros Parkı'nın bulunduğu alana yapılacak turizm tesisine yönelik tartışmalar sürüyor.  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Bölge, 1958'den beri belediyenin tapulu alanı ve park değil. Burayı park gibi gösterenler CHP'deki siyasi rakiplerimdir.” dedi.


Büyükçekmece Atatürk Mahallesi'ndeki Albatros Parkı'nda belediyeye ait arazide yapılması planlanan turizm tesisine yönelik tartışmalar sürüyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, tesis yapılacak alanın park olmadığını savundu.  


Bölgenin yaklaşık 170 bin metrekare olduğunu anlatan Başkan Akgün, şunları kaydetti: “Belediyemizin 1979'dan bu yana turizm imarlı ve içerisinde 1999'a kadar turizm tesisleri olan bu arsasını, kamuoyunu yanıltacak şekilde yeşil alan ve park olarak göstermeye çalışan belli kişiler, yıllardan bu yana benim CHP içindeki siyasi rakiplerimdir. Bu sebeple konu esas itibarıyla, yeşil alan meselesi değil şahsımı yıpratmaya çalışan parti içindeki muhalif birkaç kişinin kamuoyunu yanıltma girişimidir. Bu girişimin içinde bulunduğumuz kritik seçim sürecinde CHP'ye, hatta yeşil ve çevreci hareketlere zarar verecek bir girişim olduğu da açıktır.”


Bölgedeki projeyi belediyenin parası olmadığı için bugüne kadar yapmadıklarının altını çizen Hasan Akgün, “Arsa hiçbir zaman bir başka konuya muhatap olmadı. Yani park olmadı, başka bir şey olmadı ve burası belediye kurulduğundan beri yani 1958 yılından bu yana belediyenin tapulu mülkü ve hep turizm sahası. Önemli bir değişiklik yaptık biz bunun üzerinde. İstediğimiz kadar inşaat yapma hakkına sahiptik burada. Emsal yoktu, kat yüksekliği yoktu. İlk önce 2005 yılında 3 emsal ile sınırladık, daha sonra 2011 yılında turizm alanımız olan bu yeri 1,5 emsal ile sınırlandırdık. Sebebi, sahil tarafında çok yüksek katlı ve çok fazla inşaat alanının olmamasını istediğimiz içindi, hiç kimse bize baskı yapmadı.” dedi.


KİŞİ BAŞINA 121 METREKARE YEŞİL ALAN DÜŞÜYOR


Akgün, en az bin kişiye istihdam sağlayacak projenin tamamlanmasıyla bölgenin yeşil alanlar, çocuk parkları, oyun ve spor alanları ile cazibe merkezi halne geleceğini söyledi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, şöyle devam etti: “Büyükçekmece'de yeşil alan miktarı Türkiye ve dünya standartlarının çok üzerinde. İlçemizde kişi başına 121 metrekare yeşil alan düşüyor. Bölgede belediyenin 29 bin 347 metrekarelik imarlı arsasının yaklaşık 1/3'ünde turizm tesisleri yapılacak, diğer alan bu parselin deniz tarafındaki yaklaşık 170 bin metrekarelik Albatros Parkı ile birleştirilerek, yeni düzenlemeyle tüm bölgeye hitap eden önemli bir rekreasyon ve yeşil yaşam alanı haline getirilecektir. Bu proje kapsamında yer altına yapılacak olan bin 200 araç kapasiteli katlı otoparkla, bölgenin büyük sorunu olan otopark ihtiyacı da karşılanmış olacaktır. Vatandaşlarımıza bu proje ile gittik ve büyük alkış aldık. Seçim vaatlerimizden birisi de bu projemiz idi.”


Öte yandan parkta eylemlerini sürdüren  grubu CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ile CHP Milletvekili adayı Melda Onur ziyaret ederek, eyleme destek vermişti.

 

Zaman


Geri Dön