26 / 04 / 2024

Büyükçekmece Belediyesi imam hatip okulu camisinin minaresini yıkıyor!

Büyükçekmece Belediyesi imam hatip okulu camisinin minaresini yıkıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, inşaatı devam eden Nedim Erkan İmam Hatip Lisesi’nde 11 aydır buluna tatbikat caminin minaresini yıkmak için bugün harekete geçti.



Büyükçekmece Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi E 5 Karayolu üzerinde inşaatı devam Nedim Erkan İmam Hatip Lisesi’ne yapılan ve 11 aydır yerinde duran tatbikat caminin minaresini yıkmak için bugün harekete geçti.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapı kayıt belgesi verilen yapının imara aykırı olduğunu iddia eden belediye ekipleri, bağışçılara hiçbir alternatif sunmadan vinçlerle okulun kapısına dayandı.

Okulu yaptıran Nedim Erkan'ın oğlu Yavuz Erkan, olayı Yeni Şafak gazetesine şu sözlerle anlattı: “Büyükçekmece Nedim Erkan İmam Hatip Lisesi olarak yapılıyor. Minaremiz 11 aydır buradaydı. 11 aydır kimsenin gözüne batmadı. Seçimler bitti, belediye başkanı dedi ki: “Bu minareyi yıkın.” Burası bir imam hatip okulu ve mescidi olmak zorunda. Mescidin de envanterleri minber, hutbe minare… Çocuklar öğrenecekler bunları. Aynı zamanda da namaz kılınıyor burada. Belediye ekiplerini Kaymakam bey aracılığıyla Milli Eğitim Müdürü ile konuşturduk.

“Eğer burası sizi rahatsız ediyorsa bir yer gösterin. Topraktan yeni bir minare çıkalım” dedik. Belediye ekipleri “Tamam, göstereceğiz ama önce yıkacaksınız” dedi. Biz de “Önce gösterin yapalım, sonra minareye indirelim” deyince “O zaman biz yer göstermiyoruz. Yarın gelip yıkıyoruz” sözleriyle karşı karşıya kaldık. Bugün de belediye ekipleri vinçle geldiler”


Belediye kendi görev alanının dışına çıkıyor


Yapı izin belgesini belediyeden değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldıklarını belirten Erkan, “Belediye kendi görev alanının dışına çıkıyor. Eğer bu minare tehlikeli ise bakanlığın geriğini yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.


Geri Dön