20 / 04 / 2024

Büyükçekmece metrobüs durağı inşaat alanı oldu!

Büyükçekmece metrobüs durağı inşaat alanı oldu!

Heyelan bölgesinin hemen üzerinde olan ve rekreasyon alanı ilan edilen metrobüsün ilk durağı imara açıldı. İstasyonda plandan 5 kat fazla inşaat yapıldı.



Heyelan bölgesi üzerinde bulunan ve rekreasyon alanı ilan edilen metrobüsün ilk istasyonu metronun gelmesiyle imara açıldı. Durağın hemen bitişiğindeki rekreasyon alanlarına dört kafe ve restoranlar yapıldı. 

Binalar risk altında

Akşam Gazetesi'nden Ercan Öztürk'ün haberine göre, bölgenin heyelan riski taşıdığı iddia ediliyor. Bölgelerde bulunan binaların tehlike altında olduğuna dikkat çekiliyor. Vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

5 kat fazla inşaat yapıldı

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne göre; rekreasyon alanlarına yapı inşaat alanının yüzde beşini geçmeyecek şekilde lokanta, çay bahçesi ve büfe yapılabiliyor. Kanunların izin verdiğinden 5 kat fazla inşaat yapılmış. 

Savcılık inceleme yapıyor

Vatandaş Büyükçekmece metrobüs durağının hemen yanındaki inşaatlarla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu. CİMER, yapılan ihbarı araştırması için Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na iletti. Savcılık da kısa sürede bir biri ardına yapılan kaçak kafe ve restoranlarla ilgili inceleme başlattı.


Geri Dön