25 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de 5.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Büyükçekmece'de 5.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul 1. İcra Dairesi Büyükçekmece ilçesi Güzelce Mahallesi'deki 3 adet arsayı 5 milyon 150 bin TL'ye satılıyor. İhale, 27 Mayıs günü saat 14:45'te düzenlenecek.



İstanbul 1. İcra Dairesi, Büyükçekmece ilçesi Güzelce Mahallesi'nde bulunan 3 adet arsayı açık artırma usulüyle satışa sundu. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 5 milyon 150 bin TL olarak belirlendi. 

T.C. BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Tapu Kaydı : İstanbul , Büyükçekmece İlçesi, Güzelce Mahallesi 231 ada 1 parselde kayıtlı 1.131,86 metrekare yüzölçümlü “arsa” nitelikli taşınmaz.

Özellikleri: Büyükçekmece İlçesi, Güzelce Mah. Devlet Karayolu ile bağlantılı Cerrahpaşa (Ufuk2) Caddesi üzerinden ulaşılabilmektedir. Plan 231 ada 1 parsel Şakrakkuşu ile Nursel sokak arasında kalmaktadır.Cadde nitelikli yol zeminde mevcut olup sokaklar zeminde halen açılmamıştır.Taşınmaz ulaşımı kolay bir bölgede yer almaktadır. Taşınmaz Devlet Karayolu na yürüme mesafesindedir. Büyükçekmece İlçe merkezine yaklaşık kuş uçuşu 5 km mesafede yer almaktadır. Bölge gelişen bölge özelliğinde olup, villa niteliğinde yapılar, 2-3 katlı konutlar ve büyük ölçüde tarımsal arazi niteliğinde kullanılan boş arsalardan oluşmaktadır. Toplu taşıma ulaşım olanağı bulunmaktadır. Yakın çevresinde villa tipi yapılar, Tepecik  Kiptaş  Konutları, Büyükçekmece Behçeşehir Koleji, Güzelce Doğa Okulları, Büyükçekmece Park Bahçeler Müdürlüğü, Büyükçekmece Cemevi, Fırat Plastik Kauçuk San. ve Tic. A.Ş. ve Medine Cami bulunmaktadır. Taşınmazların yakınında alışveriş yapılabilen dükkanlar ve büyük marketler mevcut değildir. Taşınmazın yer aldığı bölgede belediye ve kamu hizmetleri mevcuttur. Teknik altyapı sorunu nispeten çözüme kavuşturulmuş bölgelerdendir. İlçe merkezine, kamu kurum ve kuruluşlarına, eğitim kurumlarına, bankalara, alışveriş merkezlerine, kapalı pazar ve sağlık merkezlerine yakın konumda yer almaktadır.Parseller geometrik olarak dikdörtgen şekilli, sınırları düzgün ve belirgindir. Parsellerin çevresindeki yollar bozuk asfalt ve çakıl taşıdır. Parsellerin çevresi tel örgü ile çevrilidir. Parsellerin etrafındaki arazilerin büyük kısmı halen tarla olarak kullanılmaktadır. İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Güzelce Mah. 231 ada 1 parselde kayıtlı 1.131,86 m² yüzölçümlü “arsa” nitelikli taşınmazın çevresi ve üstü açık depolama alanı olarak kullanıldığı tespit edilmiştir.

İmar Durumu: Büyükçekmece İlçesi,Güzelce Mahallesi,231 Ada,1 Parsel ‘deki taşınmazın 16.10.1991 onay tarihli 1/1000 uygulama imar planı kapsamında nizam:ayrık/Hmax:2 kat/Taks:0,20/Kaks:0,40/konut alanı olarak ayrıldığı anlaşılmıştır.

Kıymeti : 1.585.000,00 TL KDV :% 18

1. Satış Günü : 27/05/2019 günü 14:45 - 14:50 arası

2. Satış Günü : 24/06/2019 günü 14:45 - 14:50 arası

2 NO'LU TAŞINMAZIN

Tapu Kaydı: İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Güzelce Mahallesi 232 ada 1 parselde kayıtlı 1.193,34 metrekare yüzölçümlü “arsa” nitelikli taşınmaz

Özellikleri: Büyükçekmece İlçesi, Güzelce Mah. Devlet Karayolu ile bağlantılı Cerrahpaşa (Ufuk2) Caddesi üzerinden ulaşılabilmektedir. Plan olarak 232 ada 1 parsel Fırtınakuşu ile Şakrakkuşu sokak arasında kalmaktadır. Cadde nitelikli yol zeminde mevcut olup sokaklar zeminde halen açılmamıştır.Taşınmaz ulaşımı kolay bir bölgede yer almaktadır. Taşınmaz Devlet Karayolu na yürüme mesafesindedir. Büyükçekmece İlçe merkezine yaklaşık kuş uçuşu 5 km mesafede yer almaktadır. Bölge gelişen bölge özelliğinde olup, villa niteliğinde yapılar, 2-3 katlı konutlar ve büyük ölçüde tarımsal arazi niteliğinde kullanılan boş arsalardan oluşmaktadır. Toplu taşıma ulaşım olanağı bulunmaktadır. Yakın çevresinde villa tipi yapılar, Tepecik Kiptaş Konutları, Büyükçekmece Behçeşehir Koleji, Güzelce Doğa Okulları, Büyükçekmece Park Bahçeler Müdürlüğü, Büyükçekmece Cemevi, Fırat Plastik Kauçuk San. ve Tic. A.Ş. ve Medine Cami bulunmaktadır. Taşınmazların yakınında alışveriş yapılabilen dükkanlar ve büyük marketler mevcut değildir. Taşınmazın yer aldığı bölgede belediye ve kamu hizmetleri mevcuttur. Teknik altyapı sorunu nispeten çözüme kavuşturulmuş bölgelerdendir. İlçe merkezine, kamu kurum ve kuruluşlarına, eğitim kurumlarına, bankalara, alışveriş merkezlerine, kapalı pazar ve sağlık merkezlerine yakın konumda yer almaktadır.Parseller geometrik olarak dikdörtgen şekilli, sınırları düzgün ve belirgindir. Parsellerin çevresindeki yollar bozuk asfalt ve çakıl taşıdır. Parsellerin çevresi tel örgü ile çevrilidir. Parsellerin etrafındaki arazilerin büyük kısmı halen tarla olarak kullanılmaktadır. İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Güzelce Mah. 232 ada 1 parselde kayıtlı 1.193,34 m² yüzölçümlü “arsa” nitelikli taşınmazın bir kısmının çevresi açık ve üstü kapalı, bir kısmının da çevresi ve üstü kapalı depolama alanı olarak kullanıldığı tespit edilmiştir.

İmar Durumu :Büyükçekmece ilçesi,Güzelce Mah.,232 Ada,1 Parsel ‘deki taşınmazın 16.10.1991 onay tarihli 1/1000 uygulama imar planı kapsamında nizam:ayrık/Hmax:2 kat/Taks:0,20/Kaks:0,40/konut alanı olarak ayrıldığı anlaşılmıştır.

Kıymeti : 1.550.000,00 TL KDV %18

1. Satış Günü : 27/05/2019 günü 15:05 - 15:10 arası

2. Satış Günü : 24/06/2019 günü 15:05 - 15:10 arası

3 NO'LU TAŞINMAZIN

Tapu Kaydı İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi,Güzelce Mahallesi, 233 ada 1 parselde kayıtlı 1.251,70 metrekare yüzölçümlü “arsa” nitelikli taşınmaz.

Özellikleri: Büyükçekmece İlçesi, Güzelce Mah. Devlet Karayolu ile bağlantılı Cerrahpaşa (Ufuk2) Caddesi üzerinden ulaşılabilmektedir. Plan olarak 233 ada 1 parsel Ufuk Caddesi ile Fırtınakuşu Sokak arasında kalmaktadır. Cadde nitelikli yol zeminde mevcut olup sokaklar zeminde halen açılmamıştır.Taşınmaz ulaşımı kolay bir bölgede yer almaktadır. Taşınmaz Devlet Karayolu na yürüme mesafesindedir. Büyükçekmece İlçe merkezine yaklaşık kuş uçuşu 5 km mesafede yer almaktadır. Bölge gelişen bölge özelliğinde olup, villa niteliğinde yapılar, 2-3 katlı konutlar ve büyük ölçüde tarımsal arazi niteliğinde kullanılan boş arsalardan oluşmaktadır. Toplu taşıma ulaşım olanağı bulunmaktadır. Yakın çevresinde villa tipi yapılar, Tepecik Kiptaş Konutları, Büyükçekmece Behçeşehir Koleji, Güzelce Doğa Okulları, Büyükçekmece Park Bahçeler Müdürlüğü, Büyükçekmece Cemevi, Fırat Plastik Kauçuk San. ve Tic. A.Ş. ve Medine Cami bulunmaktadır. Taşınmazların yakınında alışveriş yapılabilen dükkanlar ve büyük marketler mevcut değildir. Taşınmazın yer aldığı bölgede belediye ve kamu hizmetleri mevcuttur. Teknik altyapı sorunu nispeten çözüme kavuşturulmuş bölgelerdendir. İlçe merkezine, kamu kurum ve kuruluşlarına, eğitim kurumlarına, bankalara, alışveriş merkezlerine, kapalı pazar ve sağlık merkezlerine yakın konumda yer almaktadır. Ana taşınmazlar depolama alanı olarak kullanılmaktadır. Parseller geometrik olarak dikdörtgen şekilli, sınırları düzgün ve belirgindir. Parsellerin çevresindeki yollar bozuk asfalt ve çakıl taşıdır. Parsellerin çevresi tel örgü ile çevrilidir. Parsellerin etrafındaki arazilerin büyük kısmı halen tarla olarak kullanılmaktadır. İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Güzelce Mahallesi 233 ada 1 parselde kayıtlı 1.251,70 metrekare yüzölçümlü “arsa” nitelikli taşınmazın bir kısmında faaliyet gösteren şirkete ait prefabrik bina, bir kısmında da çevresi ve üstü kapalı depolama alanı olarak kullanıldığı tespit edilmiştir.

İmar Durumu: Büyükçekmece ilçesi,Güzelce Mah.,233 Ada,1 Parsel ‘deki taşınmazın 16.10.1991 onay tarihli 1/1000 uygulama imar planı kapsamında nizam:ayrık/Hmax:2 kat/Taks:0,20/Kaks:0,40/konut alanı olarak ayrıldığı anlaşılmıştır.

Kıymeti: 1.880.000,00 TL KDV:%18

1. Satış Günü: 27/05/2019 günü 15:25 - 15:30 arası

2. Satış Günü: 24/06/2019 günü 15:25 - 15:30 arası

Tüm Taşınmazların Ortak Adresi : Büyükçekmece İlçesi, Güzelce Mah. Devlet Karayolu ile bağlantılı Cerrahpaşa (Ufuk2) Caddesi üzerinden ulaşılabilmektedir. Plan olarak 233 ada 1 parsel Ufuk Caddesi ile Fırtınakuşu Sokak arasında, 232 ada 1 parsel Fırtınakuşu ile Şakrakkuşu sokaklar, 231 ada 1 parsel Şakrakkuşu ile Nursel sokak arasında kalmaktadır.

Tüm Taşınmazların Kaydındaki Şerhler : Tapu Kaydındaki Gibidir

Tüm Taşınmazların Satış Yeri : İcra Mezat Salonu Ekinoba Mah.Londra Asfaltı Yan yol No:107 Çanakkale Sok. Ay Merkez karşısı Büyükçekmece/ İST

Satış şartları : 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırma nın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı iletişim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/242 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön