11 / 05 / 2024

Bydoping gayrimenkul sektörüne nasıl bir hizmet sunuyor?

Bydoping gayrimenkul sektörüne nasıl bir hizmet sunuyor?

2015 yılında gayrimenkul sektörünün iki temel kolu olan Emlak Danışmanları ve İnşaat geliştiricileri için alternatif bir kanal olarak kurulmuş olan Bydoping, inşaat firmalarının satışlarını arttırabilmek için kritik ve çözüm odaklı bir hizmet sunuyor. 



Emlak Danışmanları ve inşaat geliştiricileri için alternatif bir kanal olarak kurulmuş olan Bydoping'in kurucusu ve CEO’su Bülent Öztürk sektörle ilgili soruları yanıtladı.

 

1.Bydoping hangi amaçla kuruldu?

Bydoping 2015 yılında gayrimenkul sektörünün ana iki oyuncusu olan emlak danışmanları ve inşaat geliştiricileri için alternatif bir kanal olarak kurulmuştur. Sistemimiz, İnşaat firmaları için satış sağlayan ekstra bir kanal opsiyonu sağlarken, ağırlıklı olarak 2.el satış ve kiralama işi ile uğraşan emlakçılara da son yıllarda genel satışlardaki payı yüzde 50’ye ulaşmış 1. el konut pazarından kazanç elde etmelerini sağlamak amacı ile tasarlanmıştır.

2.Bydoping’in güncel üye sayısı nedir?

Sistemde şu anda 27 inşaat geliştiricisi, 75 markalı konut projesi ve 37 bin kayıtlı yönlendirici üye bulunmakla beraber gerek geliştirici sayısı olarak gerek yönlendirici üye olarak her geçen gün sayımız artmaktadır.

3.Inşaat geliştiricileri için ne tür hizmetler sağlamaktasınız?

Biz sistemimize üye olan tüm inşaat firmalarının satışlarını arttırabilmek adına kritik ve çözüm odaklı aksiyonlar almaktayız. Ancak şunun altını çizerek belirtmeliyiz ki çözüm ortağımız olan bu inşaat geliştiricilerinin, marka değerini korumayı birincil görevimiz olarak görmekteyiz.

Sistemimizde çözüm ortağı olan inşaat geliştiricilerine 4 önemli hizmet vermekteyiz;

 1.Emlakçı Kanalı Yönetimi: Sistemdeki projelere müşteri yönlendirmesi almak adına üyelerimizle proje özelinde yoğun saha çalışması yapılmaktadır.

2.Çağrı Merkezi Desteği: Üyelerimizin o proje için sisteme girdikleri kategorize edilmiş dataların aranıp satış ofisine müşteri randevusu oluşturulmaktadır.

3.Satış Yönetimi: Profesyonel satış ekibimizce, gelen müşterileri karşılama, görüşmeye hazırlama ve satış/kapanış işlemlerinin yanı sıra sözleşmeye kadar giden yolda tüm işlemlerin takip edilmesi adına süreçler yürütülmektedir.

4.Crm Desteği: Bydoping tarafından yönlendirilen her müşterinin bilgileri developers.bydoping.net üzerinden inşaat geliştiricisine aktarıldığı gibi aynı zamanda inşaat firmasının kendi projeleriyle alakalı tüm bilgileri güncellemesi için bir panel sağlanmaktadır.

5.Danışmanlık Hizmetleri: Biraz önce belirttiğimiz hizmetlerin yanı sıra inşaat geliştiricisi markanın talebine göre Saha Ekibi kurulum desteği, Takas Desteği, Teslim ve 2. el yönetim desteği, ürün geliştirme vb. danışmanlıklar sağlamaktayız.

Buradan da anlaşılacağı gibi Bydoping her ne kadar bir dijital platform olsa da alternatif müşteri adaylarını satış ofislerine getirmek ve satış yapabilmek adına sahada inşaat geliştiricisi firma ile birlikte birebir mücadele vermektedir.

4.Yönlendirici üyeler için neler sağlamaktasınız?

Üyelerimiz için sağladığımız en önemli olanak, en güncel teknolojik altyapıları ile donatılmış bir sistem ile rahat, güvenilir ve kârlı bir biçimde gelir elde etmelerini sağlanmasıdır. Üyelerimize sistem üzerinden gerçek bir fayda sağlamak ve bu kazançları elde etmeleri adına çok önemli kurgu süreçlerinden geçtik ve sağlam altyapılar oluşturduk.

Hukuki Altyapı: Tüm üyelerimizin kazanç ve haklarını, inşaat geliştiricileri ile yaptığımız 135 maddelik bir sözleşme ile güvence altına aldık. Aynı zamanda sistemimizde bulunan her inşaat şirketiyle alakalı da çok detaylı incelemeler yapmaktayız.

Sistem Altyapısı: Üyelerimizin yaptığı tüm yönlendirmeler sistem üzerinden müşteri-üye olarak 30 gün süreyle eşleşmektedir, yönlendirme tarihinden sonraki 30 gün içinde yapılacak olan satıştan üyemiz görüşme esnasında olsun olmasın komisyon hakkı saklıdır. Ayrıca üyemizin, kendi müşterisini sistem üzerinden yönlendirdiği andan itibaren müşteri ile yapılan tüm görüşmelerin notlarına bydoping.com üzerinden ulaşabilmektedir.

Gayrimenkul Portföy Altyapısı: Nef, Mesa, İş-Gyo, Dap Yapı, Ege Yapı vb.  Türkiye’nin en büyük 27  inşaat geliştiricisi ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde çok önemli bir gayrimenkul portföy desteği veriliyor. Bunun yanı sıra 37 bin kurumsal emlak danışmanı üye sayesinde sistemde yüzlerce 2. el satılık ve kiralık portföyü de üyelerimizin kazanç elde etmeleri için bulunmaktadır.

Satış Altyapısı: Bydoping, gayrimenkul sektörünün gerçekleriyle hareket eden bir yapıdır. Üyelerimizin dijital ve sistemsel altyapılarla işlerini kolaylaştırırken, üyelerimizin müşterilerine inşaat firmasıyla anlaşma esnasında aldığımız ekstra indirimlerle satışın sonuçlanması için ilk önemli adımı atmaktayız, ek olarak kanalımızdan gelen her müşteri için Bydoping kanalı bünyesinde çalışan satış temsilcimiz aracılığıyla üyelerimizin yönlendirdiği müşterilere satış yapılabilmesi için var gücümüzle mücadele vermekteyiz.

Komisyon ve Ödüller: Üyelerimizin yönlendirmesini yaptığı müşteriye yapılan satışlardan yüksek komisyon oranları ile hızlı bir biçimde ödemeleri yapılmaktadır. Tüm üyelerimizin komisyon ödemelerini üyelik esnasında verdikleri hesaplara, şahısları adına vergileri Bydoping tarafından ödendikten sonra, net biçimde yatırılmaktadır. Tüm ödemeler resmi yollarla yapılmaktadır. Aynı zamanda yüksek performans gösteren üyelerimize komisyonun dışında, ödül olarak; Multinet yemek kartları, akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar da vermekteyiz.

Takas ve Kampanyalar Desteği: Sistemimiz içindeki bazı inşaat geliştiricileri yürüttüğümüz takas kampanyası kapsamında üyelerimize müşterilerin eski dairelerini getirip yerine yenileri alabildikleri ve üyelerimizin aynı oranda komisyon kazandıkları bir modelle satış yapabilmelerini kolaylaştıran kampanyalar sunuyoruz.

Çağrı Merkezi Altyapısı: Üyelerimizin sisteme girdiği müşteriler çağrı merkezimiz tarafından aranmakta olup, üyelerimizin müşterilerinin satış ofisine gelmeleri için gerekli tüm stratejik süreçler alanında uzman Bydoping çağrı merkezimiz tarafından yapılmaktadır.

Verdiğimiz tüm hizmetlerden de anlaşılacağı gibi üyelerimizin gelir elde etmelerini sağlamak adına tüm gayret, özveri, hukuksal altyapı ve sistemsel desteklerle Bydoping tarafından zerre kayıp vermeyecek şekilde yerine getirilmektedir.

5.Peki, Bydoping; üyelerinin yönlendirdiği müşteriler için ne gibi faydalar sağlıyor?

Aslında buradaki en önemli unsur müşteri, müşterinin menfaatlerini gözetmeyen hiçbir şirket ayakta kalamaz, nitekim ortaya çıkan tüm katma değer müşterinin alımı ile başlıyor. Türkiye’de gayrimenkul alıcısı son dönemde oldukça hassaslaşmış durumda, haklı olarak çok dikkatli ve titiz davranıyor. Bydoping olarak biz de bu bilinçle inşaat geliştiricileri ile yaptığımız anlaşmalarda, kendileri tarafından sağlanan tüm indirimlerden sonra Bydoping’ten gelmesinin faydasını ortaya koyabilecek bir düzeyde indirim alıyoruz ve bunun tamamını üyemizin yönlendirdiği müşteriye yansıtıyoruz. Ayrıca daha önce belirttiğim gibi Bydoping çok kontrollü bir biçimde sisteme inşaat geliştiricisi dahil etmektedir. Bu çerçevede Bydoping, müşterinin güvenli bir biçimde alım yapması için gerekli araştırmaları, sürecin en başından detaylı biçimde yapmış olmaktadır.

6.Bydoping 2018’i satış performansı olarak nasıl tamamladı, 2019 hedefleri nedir?

2018 yılının 2. yarısı hepimizin bildiği gibi kritik bir mali krize denk gelmesine rağmen 9000 civarında yönlendirme 3000’yakın görüşme ve 756 konut satışıyla 500 Milyon TL’lik bir ciro ile tamamladık. 2018, şirketimizin ilk mali yılı olmasına rağmen üyelerimize tam 15 Milyon TL komisyon ödemesi gerçekleştirmenin mutluluğu ile geçen bir yıl oldu. Ayrıca 2018 yılında üyelerimizin sisteme aktardığı data sayısı 3 Milyon kişiye yaklaşmış durumdadır.

 2019 ise Türkiye’de ekonomik daralmanın daha da derinleştiği bir dönem olarak devam ediyor. Özellikle yılın ilk iki yarısında İstanbul’da 2 yerel seçim yaşanması sektörde iş yapan herkes için çok zorlayıcı oldu, ancak Bydoping olarak biz, 2019 yılında bir önceki yılın bugününe göre yüzde 70’lik bir büyüme ile devam ediyoruz ve yine bu yılda hedeflerimizin üzerinde bir kapanış yapacağımızı tahmin etmekteyim. Ayrıca 2019-2020 arasında yönlendirici üye sayımızı 200 bin kişiye çıkarma gibi bir hedefimiz var, bu hedef doğrultusunda çok daha güçlü bir yazılım için ciddi bir yatırım yaptı ki ve sonuçları hep birlikte izleyeceğiz. Çünkü şu anda sektörün gerçekten Bydoping gibi alternatif kanallara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, İnşaat Şirketinin ek kanallar yaratması gerekirken, toplumun da ek gelire ihtiyacının daha da arttığı bir dönemdeyiz, ayrıca müşterilerin şu anda inşaat sektörüne karşı bir güven sorunu olduğu da çok net görünürken, biz hepsine bir arada fayda sağlamaya çalışıyoruz.

7.Sizce gayrimenkul almak için doğru bir zaman mı?

Kesinlikle evet! Sektörün çok içindeyiz, inşaat maliyetlerin yüzde 70 ‘e yakın artmasına karşın satış fiyatlarına bu yansımadı. Stok fazlalığı ve Türkiye ekonomisindeki daralma sektörde bir durgunluk meydana getirdi ama bir yandan da doğal olarak inşaat firmaları yeni üretim yapma hevesini yitirmiş durumdalar ve üretimde yüzde 76’lık bir düşüş söz konusu, durum böyleyken; bir yandan da fazla denilen stoklarda her geçen gün eriyor. Bu stoklar bittiği anda yeni konutta gelmediği için fiyatlar çok net biçimde artacak ve bugün alanlar kazanacak. Türkiye’de her sene 1 milyonun üzerinden konut satılmasının bir gerçeği var. Nüfus artıyor ve hane halkı sayısı düşüyor sadece bu durum bile her yıl yeni 750 bin konut üretmemiz gerektiğini bize işaret ediyor ama şu anda biz bunu üretmiyoruz. Stokların bitmesine ve fiyatların artmasına çok yakınız. 2019 yılı gayrimenkulde fırsat treninin son vagonudur.

 

 


Geri Dön