08 / 05 / 2024

Çağrı Acı: Konut çok, alıcı yok!

Çağrı Acı: Konut çok, alıcı yok!

Çağhan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Acı, kapıdaki tehlikeye dikkat çekerek, "Acil tedbir alınmazsa, inşaat sektöründe yaşanan olumsuzluklar diğer tüm sektörleri de etkileyecek dedi.



Çağhan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Acı, kapıdaki tehlikeye dikkat çekerek, "Acil tedbir alınmazsa, inşaat sektöründe yaşanan olumsuzluklar diğer tüm sektörleri de etkileyecek dedi. Merkezi Ankara'da bulunan ve 1982 yılından bu yana sayısız projeye imza adan Çağhan İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Acı, sektörün içinde bulunduğu duruma ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.


İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar nedeniyle orta ölçekli şirketlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Acı, "Tıpkı marketler karşısında eriyen bakkallar gibi, orta ölçekli inşaat şirketleri de büyük firmaların karşısında var olma savaşı veriyor.


Bugün sektörümüzde büyük firmalar kredi ile büyüyor. Yaşanan sıkıntıların temelinde de sektöre yön verenlerin bu tip hataları var. 'Nasıl olsa satarım' mantığıyla birbiri ardına dev projeler gerçekleşiyor. Lansman için çok ciddi paralar harcanıyor. Halbu ki tüketicinin kullanabileceği ev tipi ve ödeme gücü iyi belirlenmeli" diye konuştu. 


YETKİLİLER BİRARAYA GELMELİ 

İnşaat sektöründeki durgunluğun, kapıdaki tehlikeye işaret ettiğini vurgulayan Çağrı Acı, "Dolayısıyla acil tedbirler alınmalı. Lokomotif sektör olan inşaat sektöründeki durgunluk, diğer tüm sektörlere de olumsuz yansır. Hükümet yetkilileri, bankacılar ve sektöre yön veren insanların bir araya gelip sektörün sorunlarını masaya yatırması, yeni düzenlemeler yapılması gerekir. Stoktaki onbinlerce konutun eritilmesi için destek şart" dedi. İşadamı Çağrı Acı, yarma dair ciddi endişe yaşadıklarını, ayakta kalabilmek için konut inşası ve satışından arsa yatırımlarına yöneldiklerini de söyledi. 


KONUT ÇOK, ALICI YOK 

Acı, "Bugün sektörde satış bekleyen çok sayıda daire ama alıcı yok, talep yok. Satış olmadığı için de çoğu firma bizim gibi arsa yatırımlarına yöneldi. Amaç; zaman içinde bu arsaları inşaata veya nakde çevirmek. Bu noktada özellikle bankalara büyük görevler düşmektedir. Kredi faiz oranlarının daha makul seviyeye çekilmesi, vadelerin daha uzun sürelere çıkarılması, ödeme güçlüğü çekenlerin borçlarının yeniden yapılandırılması önemli" şeklinde konuştu.(


Anadolu


Geri Dön