24 / 04 / 2024

Çalışanın milyarlarca doları bakın nasıl eridi?

Çalışanın milyarlarca doları bakın nasıl eridi?

Milyonlarca çalışan ve işverenden yapılan kesintilerle oluşturulan İşsizlik Sigortası Fonu'nun varlığı 4 yılda eriyip pul oldu. İşsizlik Sigortası Fonu’nun 4 yıl önce milyarlarca doları vardı ancak uygulanan politika kasadaki nakit varlığı bakın nasıl eritti...



Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; Fonun nakit varlığı 2018 yılında 127,6 milyar TL'ye, o dönemki kurla dolar karşılığı ise 33 milyar 947 milyon dolara kadar yükseldi. Fondaki para düşük faiz yerine dolara yatırılmış olsaydı, salgın dönemindeki harcamalara rağmen bugün Fon'un kasasında 35 milyar doların üzerinde para olacaktı. Yapılan hesaplamalara göre; yanlış yatırım tercihi yüzünden işsizin parası 2021 sonunda 6,8 milyar dolara, bu yılın ağustos sonu itibarıyla de 6,2 milyar dolara geriledi.

Almanya gibi yardım dağıtılabilirdi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön