25 / 04 / 2024

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den yeni asgari ücret açıklaması!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den yeni asgari ücret açıklaması!

Asgari ücretin komisyon kararıyla belirlendiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "Şimdiden rakam telaffuz etmek doğru değil. Ekim, kasım, aralık ayları ile birlikte enflasyon rakamlarını takip edeceğiz ve Komisyon karar verecek" dedi.



Yeni yıla geri sayım başlarken, vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında ise 2023 yılı için açıklanacak asgari ücrete zam oranı geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kabine toplantısının ardından gazetecilerle bir araya gelerek asgari ücrete ilişkin bir dizi açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretin Komisyon kararıyla belirlendiğini hatırlatan Bilgin, "Şimdiden rakam telaffuz etmek doğru değil. Ekim, kasım, aralık ayları sonrasında enflasyon rakamlarını göreceğiz ve Komisyon karar verecek" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin 9 bin lira olacağı yönündeki iddialar hakkında konuşan Bilgin, asgari ücretin üzerinde rakam yarıştırılacak bir konu olmadığını kaydetti.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin den yeni asgari ücret açıklaması!

Asgari ücretin kendisinin de karar verebileceği bir konu olmadığını dile getiren Bilgin, "Asgari Ücret Komisyonu'nun kararıyla ortaya çıkacak bir konu. Böyle loto tahmini yürütür gibi şu kadar olacak, bu kadar olacak gibi açıklamaları kim yapıyor bilmiyorum ama bunların hiçbir geçerliliği yok" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön