23 / 04 / 2024

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den akıl almaz zenginlik kriteri: Herkesin kapısında arabası var

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den akıl almaz zenginlik kriteri: Herkesin kapısında arabası var

Türkiye'de milyonlarca insan açlık sınırı olarak açıklanan 6 bin 391 liranın 891 lira aşağısında maaş almaya mecbur kalırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, duyanı hayretler içinde bırakan açıklamalar yaptı.



Türkiye'de yaşayan halkın eriştiği sosyal imkanların boyutu hala tartışma konusu olmaya devam ediyor. İnsanların yemesinden içmesinden keserek belli oranlarda yaptığı birikimlerle aldıkları otomobil bir ihtiyaç değil lüks olarak görülüyor. Asgari ücretin yüksek enflasyon rakamlarının altında kalması, ekonomideki yavaşlama ve artan işsizlik rakamları hükümetin çözmesi gereken en önemli meseleler olarak gündemin ilk sıralarında dururken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, halkın "ekonomik açıdan refah içinde olduğunu" iddia etti. Bakan bilgin bu iddiasını, “Baktığınız zaman Türkiye değişiyor. Gelinen refah seviyesine bakın. Türkiye’de bütün ailelerin, her gelir grubundan ailelerin kapısında otomobili var, çocukları okuyor. Netice itibarıyla hepimiz bireysel hayatımızdan bunu hissedebiliriz” şeklinde konuşarak otomobil sahibi olmanın refah göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Peki Türkiye'de otomobil sahipliği açısından rakamlar ne diyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön