25 / 04 / 2024

Çambaşı Yaylası'ndaki binalar yenileniyor!

Çambaşı Yaylası'ndaki binalar yenileniyor!

Ordu'nun önemli turistik alanlarından olan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, Dış Cephe İyileştirme Projesi kapsamında binalara ahşap giydirme uygulanıyor...



Ordu'nun önemli turistik alanlarından olan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, Dış Cephe İyileştirme Projesi kapsamında binalar iyileştiriliyor.

Çambaşı Yaylası ndaki binalar yenileniyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yazılı açıklamasında, 72 obası ve 100 bin dönümlük alanıyla Türkiye'nin en geniş yaylalarından Çambaşı'nın cazibesini artıracak yeni bir proje için düğmeye basıldığını açıkladı. 

Çalışmalarına başlanılan projeyle, yayla merkezindeki 62 binanın dış cephesi iyileştirilerek yaylanın güzelliğinin artırılacağına dikkat çeken Güler, şöyle konuştu:

"Dört mevsim turizmde bulunmaz özelliklere sahip Çambaşı Yaylası bizim için son derece önem arz eden bir yer. Turizmde iddialı olduğumuz Ordu'da, Çambaşı gibi turizm destinasyonlarının cazibesini artırarak, ilimizin tanınırlığını sağlayan bu alanların güzelliğini gün yüzüne çıkarma gayretindeyiz. Bu nedenle misafirlerimizin uğradığı ilk yer olan yayla merkezindeki 62 binanın dış cephesini yenileyerek, yaylamızın doğal görünümüne yakışan estetik binalar ortaya çıkaracağız."

"Yaylamızı estetik, cazibeli bir görünüme kavuşturacağız"

Yaylanın yöresel kimliğine uygun olarak çalışmaların başladığını belirten Güler, "Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle hayat bulacak proje kapsamında yaylanın yöresel kimliğine uygun bir çalışma yapılacak. Binaların cephesinde yapacağımız ahşap giydirme ve mantolama çalışmasıyla turizm ve ticaret hareketliliği olan yaylamızı estetik, cazibeli bir görünüme kavuşturacağız" dedi.

Şırnak Üniversitesi, teröristlerin yıktığı tarihi evlerin benzerini inşa ediyor!

Ünye Port'un proje ihalesi gerçekleştirildi!

Ordu'da Kıyı Kanunu'na aykırı binalar yıkıldı!


Geri Dön