29 / 03 / 2024

Çamlıbel Tüneli'nin ihale tarihi mecliste!

Çamlıbel Tüneli'nin ihale tarihi mecliste!

Sivas-Tokat arasında bulunan Çamlıbel Tüneli'nin ihale tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Sivas-Tokat arasında bulunan Çamlıbel Tüneli'nin ihale tarihine ilişkin soru önergesi hazırladı. Durmaz sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Durmaz önergesinde "Karadeniz'i Tokat'tan geçip Sivas'a, Kayseri üzerinden güneye bağlayan, Kuzey-Güney bağlantı yolu üzerinde bulunan Tokat-Yıldızeli karayolundaki Çamlıbel geçidine 4.7 km uzunluğunda 2x2 çift yönlü tünel projesinin etüdü yapılmış ve projesi hazır olduğu bilinmektedir. Projeleri bitmiş, sadece ihale yapılması beklenen iki tünel bölge için çok önem arz etmektedir. Çamlıbel geçidi 1.600 metre yüksekliğinde kış şartlarında ulaşımı oldukça zordur. Araçlara ve sürücülere zor anlar yaşatan üzücü kazaların olduğu, bazen trafiğin tamamen durduğu bir geçittir." dedi.

Özellikle kış mevsimlerinde birçok kazaya sebebiyet veren Sivas - Tokat arasında bulunan Çamlıbel Geçidi’ne tünel yapılması için 2013 yılında başlatılan çalışmaların halen sonuç vermediğini dile getiren Durmaz "Etüt ve Projesi tamamlanmış 2 yıldır ihale edilmeyi bekleyen Çamlıbel Tüneline ne zaman ödenek ayrılıp ihale edilecektir? Çamlıbel tüneli ihale edilmesi halinde ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?" sorularına yanıt aradı.

 


Geri Dön