25 / 04 / 2024

Çamlıca'da imar planı değişikliği!

Çamlıca'da imar planı değişikliği!

Üsküdar Çamlıca’da bulunan bir donatı alanı daha plan değişikliğiyle imara açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘doğal ve kentsel sit alanında’ yaptığı plan değişikliğiyle 2 bin 744 metrekarelik alanı ‘özel eğitim alanı’ ilan edildi.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Üsküdar Çamlıca mahallesinde, 58 ada, 1 ve 2 nolu parsel sayılı yerde bulunan ve mevcut planda “doğal ve kentsel sit alanında” kalan günübirlik tesis alanını imara açtı. Parsel bazında plan tadilatı ile donat alanı olması gereken alan ‘özel eğitim alanı’ yapıldı. Söz konusu alan Çamlıca Tepesi’nin yamaçlarında olup 3 bin 66 metrekare alana sahip. Bunun 2 bin 744 metrekaresi mevcut koruma amaçlı planda günü birlik tesis alanı olarak yer alıyor. Yapılan bu plan önceki gün yani İstanbul’da yağış sonrası yaşanan afetten sonra 19 Temmuz 2017 tarihi itibariyle bir ay süreyle askıya çıkarıldı.


İBB/Üsküdar CHP Meclis Üyesi, İnşaat Mühendisi Nezih Küçükerden söz konusu alanın özel okulları bulunan BİLFEN grubuna verilmek istendiğine dair iddialar olduğunu kaydetti. Küçükerden, “Çamlıca hepimizin gözbebeği. Burayı korumak hepimizin görevi. Siz koruma amaçlı planlarda birtakım artışlar getiremezsiniz. Bunu getirdiğinizde onun koruma amacı ortadan kalkar. Dolayısıyla bu yapılan işin bir doğruluğu yok” şeklinde açıklama yaptı.


BirGün


Geri Dön