27 / 04 / 2024

Çanakkale Belediyesi ana hizmet binası yeniden yapılandırılıyor!

Çanakkale Belediyesi ana hizmet binası yeniden yapılandırılıyor!

Çanakkale Belediyesi ana hizmet binası, otopark, otogar ve depo olarak kullanılan yaklaşık 10 bin metrekarelik alanın, "Yeşil" Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Projesi kapsamında yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.



Çanakkale Belediyesi tarafından ilan edilen “Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Mimari Proje Yarışması” kapsamında, yarışmaya katılan 38 proje arasından 1. seçilen ve nitelikleri ile hem Çanakkale hem ülke çapında örnek teşkil edecek proje, Türkiye’de yarışma yolu ile seçilen ilk “yeşil yerel yönetim” binası olma özelliği taşıyor.


Enerji kaynaklarını güneş, rüzgar, toprak gibi doğal kaynaklardan sağlayacak, enerji israfını engelleyecek ve tüm belediye birimlerini de aynı çatı altında toplayacak olan "Yeşil" bina, kente de önemli bir yeşil alan kazandıracak olup bu çerçevede, mevcut hizmet binası daha geriye çekilerek, ön planda kalan alan kentlilerin rahatlıkla kullanabileceği Belediye Meydanı olarak düzenlenecek.


Yeni Belediye binası; arazi potansiyelinin en yüksek düzeyde tutulması, yenilenmeyen enerji tüketiminin en aza indirilmesi, çevre sağlığı açısından tercih edilen ürünlerin kullanılması, su kullanımında tasarruf ve su kaynaklarının korunması, hava kalitesinin arttırılması, binanın iç ortamında, malzeme ve kaynak seçiminde ulaşılabilirlik sağlayacak şekilde çevreye, kente duyarlı, farklı fonksiyonları aynı ortamda birleştiren kültür, yerel yönetim ve açık kamusal alanı kent meydanı ile hizmet kalitesi yüksek bir hizmet alanı olacaktır.


TOKİ Haber


Geri Dön