29 / 03 / 2024

Çanakkale Bozcaada'daki kaçak yapılar TBMM'de!

Çanakkale Bozcaada'daki kaçak yapılar TBMM'de!

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bulunan kaçak yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bulunan kaçak yapılara ilişkin soru önergesi verdi. Türkkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Türkkan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Çanakkale İli Bozcaada İlçesi hem turizm hem de jeostratejik açıdan oldukça önemli bir konumdadır. Ancak son yıllarda artan kaçak yapılaşma nedeniyle adanın sahip olduğu sit özellikleri ve stratejik noktalar tehdit altındadır. Kaçak yapıların birçoğu villa niteliğinde olup, bu kaçak yapıların sahipleri Türk Vatandaşı olmasına rağmen bu konutlarda yabancıların ikamet ettiği tespit edilmiştir. Bazı kaçak konutların ise pansiyon olarak kullanıldığı bilinmektedir. Bu şekilde bulunan yaklaşık 240 konut hakkında ada sakinleri tarafından durum CİMER'e bildirilmiş, belediye tarafından söz konusu taşınmazlar mühürlenmesine rağmen gerekli hiçbir işlem yerine getirilmemiştir.''

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1) Bozcaada'da bulunan kaçak yapı sayısı ne kadardır? 
2) Son 5 yıl içerisinde yıkım kararı çıkarılan ve yıkılan taşınmaz sayısı kaçtır? 
3) CİMER'e yapılan şikayetlere rağmen söz konusu yapılar hakkında işlem yapılmamasının gerekçesi nedir? 
4) Kaçak yapılarda ikamet eden yabancı sayısı kaçtır? 
5) Adada mevcut sit alanı yüzölçümü ne kadardır? Sit alanı üzerindeki kaçak yapıların yüzölçümü ne kadardır? 
6) Bağ evi statüsünde inşa edilip, gerekli kriterleri ihlal eden yapıların sayısı ne kadardır? Bu yapılarla ilgili herhangi bir işlem gerçekleştirilmiş midir?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön