16 / 04 / 2024

Çanakkale'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Çanakkale'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden yapılandırılacak olan İsmet Paşa Mahallesi Sosyal Konutların Kentsel Yenileme toplantısının ilki gerçekleşti. Çataltepeliler Derneği'nde gerçekleşen toplantının ilkine hak sahiplerinin katılımı yoğun oldu.



Çataltepeliler Derneği'nde gerçekleşen toplantının ilkine hak sahiplerinin katılımı yoğun oldu. 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye İmar Yetkililerinin bilgi verdiği toplantıda projeye katılımın yüzde 95,3 olduğu açıklandı. Gökhan, toplantıya katılan vatandaşlara, 855 kişiden 815'inin projeyi kabul ettiği, 5 kişi ile çeşitli nedenlerden dolayı görüşülemedigi. 40 kişinin ise projeye olumlu yaklaşmadığını açıkladı. Projede yalnızca iki blokta 3 te 2'lik çoğunluk sağlanmadığı, çoğunluk sağlandığı takdirde Sosyal Konutlar Mevkii'nde oturanları tahliye ederek, ihale sürecini de tamamlayarak inşaata başlayacaklarını belirten Gökhan, anlaşmaya yanaşmayan vatandaşlara; "Komşunun hatırı için, kentinin güzelliği için anlaş. Sağlıklı bir yapıda insanların yaşamasını sağlamak için katkıda bulun... Dünya malı dünyada kalır. Bu inat niye?" diye seslendi. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gökhan, vatandaşlara şunları söyledi; "Toplam hak sahibi hane olarak 860 konut var. Bunlar 86 bloğa dağılmış durumda. Burada 86 bloğun 54 tanesinin tamamı projeyi kabul etmiş ve uzlaşmış. 21 tanesinde 9 kişi olur demiş bir kişi olmaz demiş. 7 tanesinde 8 daire olur demiş 2 daire olmaz demiş, 86 bloğun 2 tanesinde 7 adet daire sahibi olur demiş 3 tanesi ise olmaz demiş. Bunların hepsine baktığımız kabul oranı yüzde 95.3 Sadece 2 blokta 3'te çoğunluğu sağlayamamışız. 7 kişi bulamamışız onlar iki blok bu çoğunluğa ulaşamamış. Toplam olumsuz dönüş bildiren saire sahibi sayısı 40, yani 860 dairenin 40 tanesi olumsuz görüş bildirmiş. Bu süreç devam ediyor. Bu 40'ı için bir çözüm bulunacaktır. Sürecin gidişatına bu bağlamda benimle görülmek isteyip görüşememiş olanlar var. Türkiye'de olmayanlar var. Onlarda bu 40'ın içinde. Bu sayının aşağıya düşeceğine inanıyorum."


"TAMAM DİYENLER VEKALETNAMELERİNİ VERİNCE BU İŞ BİTER" 

"Yüzde 95'ten fazlası 3'te 2 çoğunluk projeyi kabul etmiş gözüküyor. 86 bloktan 84 bloğu yani bunların çoğu yüzde yüzü kabul etmiş. Sadece 2 tanesi kesin olmak üzere toplam 10 adet blokta yüzde yüz çoğunluk sağlanamamış. Tamam diyenler idareye vekâletname verme aşamasına gelirse sorun çözülmüş olacaktır. Artık oturup düşünme zamanı geldi. Şubat sonuna kadar vekaletnameleri ulaştırırsanız, Şubat ayına kadar biz diğer hazırlıkları yapacağız. İhale hazırlıklarını, plan hazırlıklarını meclisten geçireceğiz, 2017 senesinin sonuna doğru burada temeli atabiliyor olmamız lazım ki, bir yıl sonra ikinci tarafın temelini atabilelim. Burada ki binaları bitirip diğerlerini de bitirerek bu işi kazsız belasız bitirmenin yollarını bulalım." 


"SAĞLIKLI YAPI İÇİN KATKIDA BULUN"

"Projeye olumsuz yaklaşanlara sesleniyorum. Komşunun hatırı için, kentinin güzelliği için anlaş. Sağlıklı bir yapıda insanların yaşamasını sağlamak için katkıda bulun. Dünya malı dünyada kalır. Bu inat niye? O binanın yenilenmesini sen tek başına yapamıyorsun. Yapabilsen keşke ama yapamıyorsun. Yapamıyorsan yarın bu inadın komşularını daha kötü duruma düşürecek. Bu kadar toplantılar yapıyoruz, çabalıyoruz... Ne için? Şu alanda bir güzellik yaratalım diye. Kimsenin burnu kanamasın, kimse mağdur olmasın, kimsenin cebinden çıkaramayacağı para istenmesin. Vekaletname parasını bile düşündük. Aile hekimine kadar düşündük, Şimdi bu birlikteliği bozman yakışı kalmaz. Gelin oturup konuşalım, anlaşmaya çalışalım. Bir bütün sağlanmış olacak. Çarşısıyla, pazarıyla, yeşil alanıyla, camisiyle, okuluyla her şeyiyle güzel bir alan yaratmaya çalışıyoruz. Sitelerin gelirleriyle bu çarkı döndürmeye çalışacağız." 


Çanakkale Gündem


Geri Dön