19 / 04 / 2024

Çarpık yapılaşma sektörün en büyük sorunu!

Çarpık yapılaşma sektörün en büyük sorunu!

Bursa'da inşaat ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Bakyapı hem hem yaşam alanları hemde sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkıyor. Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, çarpık yapıların bir an önce yenilenmesi gerektiğini söyledi.



Projelerinin odağını tüketici memnuniyetinin oluşturduğunu ileten Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, "Yatırımcılarımızı ve yaptığımız işi önemsiyoruz. Geliştirdiğimiz tüm projelerde mimari tasarımından tutun da işçiliğe kadar uzun bir yelpazede hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu. 


Yaşam alanları oluşturmanın yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkan bir firma olduklarına işaret eden Bakgör, "İstanbul Esenyurt'ta yapımı tamamlanan Bakyapı İlköğretim Okulu projemizi hayata geçirdik. İnegöl'de temellerini attığımız ve 2018-2019 eğitim dönemim de hizmet vermeye başlayacak ikinci okul projemiz de devam ediyor" dedi. 


"Kurumsal yönetim modeli nitelikli işlerimizi destekliyor" 

İnşaat sektörüne 1990 yılında Bursa'da giriş yaptıklarını anlatan Bakgör, Bakyapı'nın o günden bu yana sektördeki teknolojileri takip ederek üst düzey koşullara sahip konut projeleri üretmeye çalıştığını vurguladı. Bakgör, "Zamanla personel kapasitemizi artırarak kurumsal bir yönetim modelini benimsedik. Kurumsal yönetim modeli ile daha nitelikli ve büyük çaplı projeler üretmeye başladık. 2000'li yılların başından bu yana Prestij adı altında projeler üreterek yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz" ifadesini kullandı. 


Bakgör, inşaat ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren firmanın, Bursa'da öncelikli olmak üzere İstanbul, Sakarya, Konya ve Çanakkale'de konut projeleri ürettiğini, Türkiye'nin güvenilir konut markalarından biri olarak, inşaat ve gayrimenkul sektörünü öncelikli sektör olarak gördüğünü anlattı. 


"Çarpık yapılaşma sektör sorunlarının başında geliyor" 

Sektöre yönelik değerlendirmelerde bulunan Veysel Bakgör, sorunların başında çarpık yapılaşmanın geldiğini belirtti. "Bu nedenle kentsel dönüşümü, başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde geç kalınmış bir uygulama olarak görüyorum" ifadesini kullanan Bakgör, dolayısıyla çarpık yapı sorununa son verecek tüm projelerin ivedilikle destek görmesi gerektiğini iletti. 


Çarpık yapıların bir an önce yenilenerek, odağına modernizmi alan bir Türkiye inşasının tüm paydaşlar tarafından kabul görmesi önerisinde bulunan Bakgör, "Bu konuda hükümet yeterli desteği sağlıyor fakat sektörün plansız bir kentsel dönüşüme yönelmesi temelde sıkıntılı bir iyi niyet çalışmasının doğmasını sağlıyor. Parsel bazlı dönüşümle altyapı konusunu çözemiyoruz. Dolayısıyla iyi planlanmış bir kentsel dönüşümdeki büyümenin ada bazında imarlar verilerek organize edilmesi gerekiyor" önerisinde bulundu. Bu süreçte birçok projenin parsel bazında yapıldığını ileten Bakgör, dönüşümden çok yenileme olarak görülen söz konusu projeler yerine daha bütüncül çözümler gerektiğini sözlerine ekledi.



Dünya Ek


Geri Dön