25 / 04 / 2024

Carrefour ile Sabancı gayrimenkul yüzünden anlaşamadı!

 Carrefour ile Sabancı gayrimenkul yüzünden anlaşamadı!

Carrefour ile Sabancı Holding arasındaki anlaşmazlık sürüyor. Geçen yıl Sabancı Grubu’nun ağır toplannın yönetim kurulundan istifasıyla doruğa çıkan sorunların çözümü için taraflar sürekli görüşme halinde...




Carrefour ile Sabancı Holding arasındaki anlaşmazlık sürüyor. Geçen yıl Sabancı Grubu’nun ağır toplannın yönetim kurulundan istifasıyla doruğa çıkan sorunların çözümü için taraflar sürekli görüşme halinde. Aldığımız bilgilere göre bu ortaklığı sona erdirmenin önündeki en büyük engel perakende operasyonları değil.


Sorunun temelinde şirketin sahip olduğu birbirinden değerli gayrimenkuller gösteriliyor. Yani ortaklığın bitmesini kilitleyen asıl sorun bu.


Özellikle İstanbul Kozyatağı’ndaki gayrimenkule paha biçilemiyor. Halen düz ayak bir marketin ve alışveriş ünitelerinin bulunduğu, büyük kısmı otopark olarak kullanılan 165 dönümlük arazi için eksperlerin biçtiği rakam 1.5 ile 2 milyar dolar arasında değişiyor.


Aldığımız bilgilere göre sorunun çözümü ve satın almanın gerçekleşmesi için sürekli olarak

Fransa'dan heyetler geliyor, heyetler gidiyor. Son olarak Carrefour merkezden gelen dört

kişilik üst düzey bir ekibin de Sabancı Holding yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerden bir sonuç

alamadığı bildiriliyor. Ocağın son haftası gelen ekip geçen hafta geri döndü.


Şimdi yeni bir müzakere ekibinin gelmesi bekleniyor. Mart ayında beklenen yeni müzakere ekibinin de bir sonuç alamayacağı, çünkü Sabancı Grubu’nun şirketin sahip olduğu gayrimenkuller konusunda taviz vermeyeceği ileri sürülüyor.



Ekonomist


Geri Dön