26 / 04 / 2024

Çatalca Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Çatalca Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

İBB Meclisi’nde şahsa ait iki parsel için talep edilen imar değişikliğine hayır diyen CHP’li üyelerin, aynı parsellerde imar artırımını öngören Çatalca Belediye Başkanlığı’nın teklifine ne diyecekleri merak konusu oldu.



Çatalca Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci oturumunda görüşülen birinci gündem maddesi

kafaları karıştırdı. Plan ve Proje Müdürülüğü'nden gelen madde İmar Komisyonu'na havale edilirken Ferhatpaşa Mahallesi'nde şahsa ait 248 Ada 17 ve 29 nolu parsellerin imarının yüzde 8'den yüzde 25 çıkarılması talep edildi. Aynı parsellerin 4.50 olan yüksekliği de 9.5 metreye çıkarılacak. Bu uçuk imar artışı CHP'li ve AK Partili meclis üyelerini ikiye bölerken, İmar Komisyonu'ndan çıkacak karar şimdiden merak edilmeye başlandı.


İBB'de hayır dediler


2006 yılına kadar 1/5000 ölçekli Çatalca İlave Alan ve Mücavir Köyler Nazım İmar Planı'nda bir kısmı konut bir kısmı yol alanında kalan, 2006 yılında kabul edilen 1/100 ölçekli Mevzi İmar Planı ile de belli ölçüde imara açılan şahsa ait iki parsel için, Çatalca Belediyesi tarafından yüzde 300 oranında imar artışı talep edilmesi şaşkınlık yarattı. 2015 yılında İBB Meclisi'ne gelen bu iki parselin Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı'na dahil edilmesini öngören plan değişikliğine hayır diyen, başta Belediye Başkanı Cem Kara olmak üzere CHP'li Süleyman Kolcuoğlu, Belgin Tezer ve Ufuk Akın'ın, İmar Komisyonu'ndan gelecek rapor hakkında nasıl bir tavır takınacağı da merak konusu oldu.


Uygun görüşle arz ederim


Bu arada adı geçen iki parselde gerçekleşecek imar artışına İl Tarım Müdürlüğü'nün olumsuz

görüş belirttiği öğrenildi. İSKİ, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ve İBB Ulaşım Daire Başkanlığı değişikliğe olumlu görüş bildiren kurumlar oldu. Bu arada uygulama imar plan değişikliği talebinin Başkanlık Makamı'na Teknik Başkan Yardımcısı Erhan Güzel'in, "Uygun görüşle arz ederim" notu ve imzasıyla gitmesi ayrıca dikkat çekti. Birisi 44 diğeri 46 dönüm olan iki parselin Büyükçekmece Havzası Uzun ve Orta Mesafeli Koruma Alanı'da kaldığı öğrenildi. Meclis gündemine gelen değişiklik talebinde, uygulama aşamasında ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınacağına, önerilen tedbirlere uyulacağına özellikle vurgu yapıldı.



Bahadır SÜGÜR/Gazetemistanbul


Geri Dön