23 / 04 / 2024

Çatalca Belediye Meclisi'nde KİPTAŞ konutları konuşuldu!

Çatalca Belediye Meclisi'nde KİPTAŞ konutları konuşuldu!

Yapımı devam eden Çatalca KİPTAŞ konutları bir süre önce bölge halkı tarafından protesto edilmişti. Çatalca Belediye Meclis Üyesi Mesut Üner, İBB yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını dile getirerek "KİPTAŞ arazisi içinde kalan vatandaşlarımız için konut yapılacak. Ücretsiz dağıtılacak" dedi.





Çatalca Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında 29 Ağustos'ta gazetemizde yayımlanan, "KİPTAŞ isyanı" başlıklı haberimiz tartışıldı. Evlerinin yıkılacağı gerekçesiyle eylem yapan Ferhatpaşa Mahallesi Manisa Bayın sakinleri için gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Cem Kara, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldınm ile görüştüğünü ve kendisine "Manisa Bayırı sakinlerine ev vereceğiz, ama yıkım masraflarını çıktıktan sonra uygun ödeme koşulları ile..dediğini söyledi. Yapımı devam eden Çatalca KİPTAŞ konutlan yüzünden kendilerinin evlerinden edilmek istendiğini söyleyen Manisa Bayırı sakinleri seslerini duyurmaya çalışmış, "Öksüz bırakıldık" diyerek sitemlerini dile getirmişti. 


Ücretsiz dağıtılacak 


Konu hakkında açıklama yapan bir diğer isim AK Parti İBB ve Çatalca Belediye Meclis Üyesi Mesut Üner gazetemizde çıkan haber sonrasında İBB yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını dile getirerek "KİPTAŞ arazisi içinde kalan vatandaşlarımız için konut yapılacak. Ücretsiz dağıtılacak" bilgisini vendi. Bu arada meclis toplantısında üç gündem maddesi görüşüldü. Birinci gündem maddesi kabul edilirken 2. ve 4. gündem maddeleri de İmar Komisyonu'na havale edildi. 




Gazetem İstanbul



Geri Dön