28 / 03 / 2024

Çatalca'da alt ve üst yapı çalışmaları başladı!

Çatalca'da alt ve üst yapı çalışmaları başladı!

Vatandaşın yaya ve araç ulaşımını konforlu bir şekilde sağlaması için ilçede analizler yapan Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor.




Vatandaşın yaya ve araç ulaşımını konforlu bir şekilde sağlaması için ilçede analizler yapan Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor.


Yıl boyunca asfaltlama, bordür, parke taşı, aydınlatma ve büz yapım uygulamalarına önem veren müdürlük, bakımlı yollar, düzgün kaldırımlar ve prestijlicaddeler için ciddi bir çalışma sergiliyor. Çatalca Belediyesi daha yaşanabilir bir ilçe hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürürken özellikle yol bakım ve asfalt çalışmaları yanı sıra aydınlatma ve boyama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kilit taşı ve bordür çalışmaları ile ihtiyaç duyulan noktalarda kaldırımları da yenileyen Çatalca Belediyesi, hem araç hem de yaya trafiğini rahatlatacak düzenlemeler gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar kapsamında mahallelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla soğuk havaya aldırış etmeden büyük bir özveriyle çalışmalarına devam eden ekipler tescilli metruk yapıların güvenlik önlemini de alıyor.


Ekipler gece gündüz demeden çalışıyor


Erenler Sokak’ta kaldırımları yenileyen ekipler, Kalfa Mahallesi Garipler Çıkmazı Sokak’ta ve Sanayi girişinde parke taşı onarım çalışmaları gerçekleştirdi.Yapılan yollve kaldırımçalışmalarında engelli vatandaşlarımızın kullanımda düşünülerek hareket eden ekipler, Süleyman Öcal Sokak ve Tahta Köprü Sokak’ta set boyama işi ve Tevfik Erdönmez Caddesi İş Bankası önünde aydınlatma direği ankraj ve monteleme işi yaptı.Hallaçlı Mahallesi Serbest Çıkmazı Sokak ve Hallaçlı Muhlis Çıkmazı Sokağına asfalt kırığı serimi gerçekleştiren ekipler aynı zamanda HallaçlıMahallesi’de asfalt kırığı serimi yapılan sokaklarda silindir ile çalışma yaptı. Akalan Ayazma Çeşme Sokak’ta yağmur oluklarını tamir eden ekipler, Aydınlar Mahallesi Şennur Sokak’ta büz koyma çalışmalarını tamamladı. Çatalca halkının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalarına devam eden Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,  Kaleiçi Mahallesi Turgut Özal Caddesi’ne durak koyarak ilçe ile özdeşleşen erguvan rengine boyadı.Belediye ekipleri tarafından Subaşı Mahallesi Sanayi dükkanları boyanarakilçenin görsel güzelliği yanı sıra vatandaşların ihtiyaçlarıda giderilmiş oldu.Halkın güvenliğini sağlamak adına her türlü önlemi alan Çatalca Belediyesi, Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan tescilli metruk yapıların güvenlik önlemlerini alarak bu konudaki çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.


Mahallinde inceleyip sorunları çözüyoruz


Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara önceliği insan olan hizmet anlayışı içinde hareket ettiklerini ve sorunları mahallinde inceleyip çözüme kavuşturma noktasında çalışmaları yürüttüklerini belirterek “Halkımızın çağdaş bir ilçede yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz.Çatalca’daki tüm mahallelerimizi düzenli takip ederek aldığımız bilgiler doğrultusunda sorun olan yerlerde çözümler üretiyoruz. Asfaltlama, asfalt kırığı serimi, kaldırım, parke taşı, uygulamalarını yaparken yağmur suyu kanallarını dikkate alarak ihtiyaca göre gereken çalışmaları yapıyoruz. Planlı ve programlı olarak hayata geçirilen çalışmalarımız, hemşerilerimizin yarınının çok daha güzel olmasını sağlayacak.Eskiyen, yıpranan kaldırım ve yollarımızı Çatalca’mıza yakışır şekilde yeniliyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talep ve önerileri de dikkate alarak daha güzel ve yaşanabilir bir Çatalca için gece gündüz demeden çalışıyoruz”sözleriyle çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Çatalca Belediyesi


Geri Dön