19 / 04 / 2024

Çatalca'nın imar sorunu çözülecek!

Çatalca'nın imar sorunu çözülecek!

Çatalca Belediye Başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara, seçim startını verdikten sonra her akşam bir mahallede vatandaşlarla buluşuyor.



Çatalca Belediye Başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara her akşam bir mahallede vatandaşlarla bir araya geliyor. 

Gazete Damga'da yer alan habere göre, ilk toplantıyı Kızılcaali Mahallesi'nde düzenleyen Başkan Kara, Örcünlü Mahallesi ile devam ettiği halk buluşmalarında taşıma oy konusuna değinen Çatalcalıların gereken cevabı vereceğini dile getirirken hırsızlıkla, hileyle seçim kazanmaya çalışmanın ahlaksızlık olduğuna dikkat çekti.

Kızılcaali Mahallesi'nde konuşan Kara, "Seçmen sayısı an itibariyle 190 olan nüfusu az, emekçisi çok mahallelerimizden Kızılcaali’de sizinle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Gösterdiğiniz yoğun ilgiden, sadece Kızılcaali’miz değil çevre köylerden gelenlerle birlikte oldukça kalabalık ve sıcak bir ortamda beraberiz. Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye’ye örnek olacak Mevsimlik İşçiler Projesi'ni Kızılcaali’de gerçekleştirdik" diye konuştu.  

Kızılcaali’de okulun kapalı olmasını hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kara, "Devletimiz bu mahallemizle maalesef ilgilenmiyor. Nicedir okulumuz kapalı. Çocuklarımız taşımalı sistem ile eğitim alabiliyorlar. Burada tek bir evladımız, öğrencimiz bile olsa buraya öğretmen verilmesi gerekir. Maalesef verilmiyor. Mahallemizin İmar planı yok hala. Doğalgaz da getirilmemiş devletimiz tarafından. Bu 5 senelik dönemde, Allah izin verirse eğitim, doğalgaz ve imar için çabalayacağız. Sesimiz çok yüksek çıkacak. Bundan hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın" dedi. 

Örcünlü Mahallesi'nde sözleri ara ara alkışlarla kesilen Başkan Cem Kara Çatalca’ya ve mahallelerine hizmet etmek için 3. kez göreve talip olduklarını söyledi. Başkan Kara, şu ifadeleri kullandı: "Emekçi mahallelerimizden Örcünlü’de hep beraberiz. 2014 yılında güvendiniz, oyunuzu bana verdiniz. Bu sefer 3. kez yola çıkıyoruz. 3. kez Çatalca’mıza ve köylerimize hizmet etmek istiyoruz. Önceliğimiz her zaman insan oldu. Önce insan diyerek yola çıktık. Bütün insanlarımıza, kimseyi ayırt etmeden kim varsa eşit davranacağımıza söz verdik, yine veriyoruz. Biz Belediye olarak bu 2 dönemde bunu başardık… Belediyemizin kapısı, bizim ise gönlümüzün kapısı her zaman herkese açık.  Randevuya falan gerek yok. Ne zaman isterseniz gelebilirsiniz. İyi günlerde düğünlerde, nişanlarda; kötü günlerde cenazelerinizde hep birlikteyiz. İlçemizin huzuru için, refahı için hep birlikteyiz. 2009 yılında seçim vaatlerimizden en önemlilerinden biri “vatandaşımıza iş ve aş sağlamaktı”. 

"Örcünlü Mahallemiz gibi diğer köylerimizde de imar yoktu" diye konuşam Kara, "Bunun anlamı ne; Çocuğunuz evlenecek ev yapamıyorsunuz, kiralık zaten bulamıyorsunuz. İmar sorunu çözmemizle beraber ilçemize 1000 tane konut yapıldı. 39 Mahallemizden imar planı olmayan köylerinden biri de maalesef Örcünlü Mahallemiz. Bu planları büyükşehir yapmak zorundadır ama yapmıyor. Büyükşehir Örcünlü Mahallemiz ile ilgili plan çalışmalarını başlatmadığı için müdahil olamıyoruz. Şu an 7 köyümüzde imar yok" şeklinde konuştu.


Geri Dön