28 / 03 / 2024

Çek Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi?

Çek Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi?

Çek Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilit mi? Çek Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Çek Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?



Çek Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi?

Çek Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Polonya, batı ve kuzeybatısında Almanya, güneyinde Avusturya ve doğusunda Slovakya ile komşudur.


Tarihi Prag kenti, ülkenin başkenti ve en büyük kenti olmasının yanı sıra, çok ilgi çeken bir turizm merkezidir. Ülke, Bohemya ve Moravya bölgelerinden oluşur ve daha büyük Silezya bölgesinin bir parçasıdır. Çek Cumhuriyeti 1 Mayıs 2004'te Avrupa Birliği'nin üyesi olmuştur.


Peki, Çek Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilit mi? Çek Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Çek Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?


Tapu Kanununda yapılan değişikliklere göre yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul satın alabiliyor.


Gerekli belgeler:

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.




Geri Dön