20 / 04 / 2024

Cevdet Yılmaz: Tunceli, bir üniversite şehri oluyor!

Cevdet Yılmaz: Tunceli, bir üniversite şehri oluyor!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tunceli Valiliği' ni ziyaret ederek burada basın mensuplarına açıklama yaptık. Bakan Yılmaz Tunceli' ye önemli yatırımlar yapıldığını ve şehrin hızla geliştiğini söyledi....




Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Huzur ortamını titizlikle korumamız lazım. Hep birlikte korumamız lazım. Çözüm sürecine hep birlikte destek olmamız lazım. Bunu sabote etmeye çalışanlara da hep birlikte karşı çıkmamız lazım" dedi.


Bazı ziyaretlerde bulunmak ve Pertek ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışına katılmak amacıyla karayoluyla Tunceli'ye gelen Yılmaz, Vali Hakan Yusuf Güner, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yurdakul Akkuş, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ve kurum müdürleri tarafından valilik önünde karşılandı.


Tunceli Valiliğini ziyaret eden Yılmaz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tunceli'ye önemli yatırımlar yapıldığını ve şehrin hızla geliştiğini söyledi.


Yapılan yatırımların en önemlisinin Tunceli Üniversitesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Tunceli, bir üniversite şehri oluyor. Bence en önemlisi bu. Bakın uluslararası bir kriter vardır; Bir şehrin nüfusunun yüzde 10'unu üniversite öğrencisi oluşturuyorsa, o şehre 'üniversite şehri' deniyor. Şimdi son dönemde bizim üniversite öğrencisi sayımız (Tunceli'deki) çok yoğun bir şekilde artarak 7 binlere yaklaşmış. Tunceli şehir merkezi nüfusu 30 bin küsur, yani yüzde 10 değil, yüzde 20'yi aşmış durumda. Şu an itibarıyla aslında Tunceli Üniversitemiz, Tunceli'yi bir üniversite şehrine doğru dönüştürmüş durumda" diye konuştu.


Kalkınma Bakanlığı olarak Tunceli'ye Sosyal Destek Programı kapsamındaki projeler aracılığıyla önemli bir kaynak sağladıklarını aktaran Yılmaz, "Bunun da özünü şu oluşturuyor; Hiçbir insanımız kendini kıyıda köşede kalmış hissetmesin. Hiçbir insanımız kendini dışlanmış hissetmesin. Bütün insanlarımıza bir fırsat eşitliği sunalım. Kendini ifade etme, potansiyelini ortaya koyma, hem kendisini geliştirme hem de ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunma imkanı verelim" dedi.


Hükümet olarak Tunceli'ye hiçbir iktidarın vermediği önemi verdiklerini belirten Yılmaz, diğer iktidarların sloganlar ve ideolojik söylemlerde bulunduklarını ama Ak Parti hükümetinin samimiyetle çalışarak, ter dökerek Tunceli'ye hizmet etmeye çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:


"Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, sadece kamu yatırımlarıyla bir bölge gelişmiyor. Özel yatırımlar da önemli. İşte bir taraftan bu altyapılar, bir taraftan teşvik politikaları, bir taraftan da son dönemde ki çözüm süreci çok çok önemli. Yeni bir ortam oluşturdu. Ben inanıyorum ki bu yeni ortamda Tunceli adım adım çok daha iyi yerlere gidecek. Önemli birkaç özel yatırımı da buraya cezbedebilirsek yepyeni bir ortam, atmosfer oluşturacak. Bundan sonraki süreçte bence daha çok odaklanmamız gereken iş, bu özel sektör yatırımlarını mutlaka artırmak, üretimi artırmak. Nüfus burada nasıl kalır? Geçim şartları iyileşse kalır. İstihdam imkanları gelişirse kalır. İşte bu, huzur ortamıyla çok ilgili. Huzur ortamını titizlikle korumamız lazım. Hep birlikte korumamız lazım. Çözüm sürecine hep birlikte destek olmamız lazım. Bunu sabote etmeye çalışanlara da hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Bunu çok önemsiyorum."



AA


Geri Dön