27 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi taksitleri 2015!

Çevre temizlik vergisi taksitleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşte çevre temizlik vergisi taksitleri 2015..



Çevre temizlik vergisi taksitleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen bu vergi belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor.


Vergi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Eğer taşınmaz malda kiracının varsa, vergi mükellefi kiracılar oluyor.


Verginin mükellefiyeti ise taşınmazın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor. Bu süreçte belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor.


Vergi ödemesi meskenlerde farklı, işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor. Meskenlerin çevre temizlik vergisi; belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. 


Böylece su faturaları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


Ancak işyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çevre temizlik vergisi taksitleri..

Çevre temizlik vergisi 1. taksitleri: Mart, Nisan ve Mayıs aylarında,

Çevre temizlik vergisi 2. taksitleri: Kasım ayında ödeniyor.



Çevre temizlik vergisi bildirimi nasıl verilir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön