28 / 03 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altınkum Turizm Merkezi'nin imar planını onayladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altınkum Turizm Merkezi'nin imar planını onayladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgeye ait koruma amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planını onayladı. Askıya çıkarılan planlar, 30 gün içinde yapılacak itirazların ardından son şeklini alacak.



Türkiye'nin en gözde tatil merkezlerinden biri olan Çeşme'de turizmin büyük doping yapmasını sağlayacak Altınkum Turizm Merkezi imar planlarıyla ilgili müjdeli haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgeye ait koruma amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planını onayladı. Askıya çıkarılan planlar, 30 gün içinde yapılacak itirazların ardından son şeklini alacak. Böylece 19 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 24. zengini olan Rus Mihail Prohorov'un da aralarında bulunduğu çok sayıda girişimcinin bölgede yapmak istediği yatırımların önü açılacak. Planlarla bölgeye 4 milyar liralık turizm yatırımı yapılması bekleniyor. 


Büyük bölümü otel şeklinde gerçekleştirilmesi beklenen bu yatırımlarla da Çeşme'ye daha fazla yabancı turistin geleceği hesaplanıyor. 


Projeler uygulanabilecek Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, bu imar planlarının ilçeyi turizmde büyük bir atağa kaldıracağını söyledi. Çeşme'nin yatak kapasitesinin az olmasının turizm için büyük bir handikap oluşturduğunu dile getiren Öncel, "Şu anda yatak kapasitemiz 6-6 bin 500 civarında. Bu sayı sezonun uzaması ve nitelikli yabancı turistin Çeşme'ye gelmesi için yeterli olmuyor. İmar kararı verilen Altınkum bu tarz otel yatırımları için oldukça uygun. Yatırımcılar zaten yıllardır hazır bekliyorlardı. Şimdi projeleri hayata geçirme imkanını yakaladılar" dedi. Buraya hangi tesislerin yapılacağının arsa sahiplerinin yatırım planlarına göre şekilleneceğini belirten Öncel, "Çeşme Altınkum'da yapılacak yatırımlar Alaçatı ve ilçenin diğer bölgelerinin de yatırım anlamında önünü açacak. Bu yatırımlar tüm bölgeyi kalkındıracak. Düşünün Altınkum'da 1000 yataklı bir otel demek 200 milyon liralık bir yatırım demektir. 


Bu yatırımlar da o bölgenin dünya çapında turizm merkezi haline gelmesi demek" diye konuştu. Öncel, bu yatırımlar gerçekleştirilirken Çeşme'nin Antalya gibi oteller cenneti olmamasını istediklerini dile getirdi. 


Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "İnşallah bu kış Çeşme'de gerçekleştirilecek birçok önemli projenin temellerini bu karar sayesinde atmış olacağız" dedi. Planı büyük bir titizlikle inceleyeceklerini belirten Başkan Dalgıç, "Belediye olarak bu planları en ince ayrıntısına kadar inceleyip bir rapor hazırlayacağız. Planda değişiklikler olabilir. 


Bizim bazı taleplerimiz olabilir. Bundan sonraki işimiz Bakanlık ile beraber en doğru planlamayı yapmak olacak" diye konuştu. Kararın bölgede sevinç yarattığını dile getiren Başkan Dalgıç, "Bu alan daha önce de Turizm Gelişim Alanı olarak ilan edilmişti. Çeşme'de en hızlı yatırıma dönecek alanlardan biri burasıydı. O bölgede hem devletin hem de şahısların mülkiyetine ait alanlar vardı. Yatırımcılar bu planlamayı uzun süredir bekliyorlardı. Şimdi hem yurtiçi hem de yurtdışı yatırımların önü açılmış olacak. Tüm Çeşme bu yatırımlar ile kalkınacak" dedi. 


Aliağa Ekspres Gazetesi 


Geri Dön