18 / 04 / 2024

Altınkum Turizm Merkezi imar planı onaylandı

Altınkum Turizm Merkezi imar planı onaylandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgeye ait koruma amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planını onayladı. Askıya çıkarılan planlar, 30 gün içinde yapılacak itirazların ardından son şeklini alacak.

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Zeytinlik Mahallesi, 564 ada'ya ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.04.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Mahallesi, 774 ada, 62 ve 63 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Özak GYO'nun Didim arsasına 82.1 milyon TL'lik otel yapılacak!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

Özak GYO Didim gayrimenkulünün üst hakkı süresi tapuya tescillendi!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi  Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından irtifak hakkı tesis işlemleri tamamlandı, 49 yıllık üst hakkı Özak GYO adına tapu siciline şerh edildi.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne 200 bungalov yapılacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine 200 bungalov daha yapılacağını belirtti.

Mehmet Nuri Ersoy’dan Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi ile ilgili olarak "Elde edilecek gelirin büyük kısmını Çeşme projesinin altyapısında sonra da Ege Bölgesi’nin altyapısında kullanacağız" diye konuştu.

Mehmet Ersoy'dan Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen"Ege Turizm Planı Değerlendirme Toplantısı"nda, "Ege Turizm Merkezi - Çeşme Projesi" hakkında açıklamalarda bulundu...

Bağdat Caddesi gastronomi turizminin merkezi oluyor!

Bağdat Caddesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güvenç Kiraz, caddenin, Türkiye'nin gastronomi ve turizm merkezi olması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüklerini söyledi...

Mehmet Ersoy: Çeşme Turizm Merkezi Projesi'nde 'kanal' yok!

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kanal Çeşme diye ortaya çıkan projenin uydurma olduğunu açıkladı.  Çeşme Turizm Merkezi Projesi’nin detaylarını paylaşan Ersoy, “Bölgede Cannes gibi bir alan yaratmaya çalışıyoruz. Proje ile Ege kazanacak” diye konuştu.

Ege Turizm Merkezi projesi 'zemin artı iki katı' geçmeyecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çeşme için ortaya koyduğu ‘Ege Turizm Merkezi’ projesi hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den sonra Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da değerlendirmede bulundu.

Mehmet Nuri Ersoy: Çeşme’ye kanal değil turizm merkezi yapacağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme’deki acil kamulaştırmalarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Ersoy, Çeşme’ye bakanlık olarak dev bir turizm merkezi inşa etmek için harekete geçtiklerini söyledi.

Altınkum Turizm Merkezi imar planı onaylandı Haberi

Altınkum Turizm Merkezi imar planı onaylandı

Türkiye'nin en gözde tatil merkezlerinden biri olan Çeşme'de turizmin büyük doping yapmasını sağlayacak Altınkum Turizm Merkezi imar planlarıyla ilgili müjdeli haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgeye ait koruma amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planını onayladı. Askıya çıkarılan planlar, 30 gün içinde yapılacak itirazların ardından son şeklini alacak. Böylece 19 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 24. zengini olan Rus Mihail Prohorov'un da aralarında bulunduğu çok sayıda girişimcinin bölgede yapmak istediği yatırımların önü açılacak. Planlarla bölgeye 4 milyar liralık turizm yatırımı yapılması bekleniyor. 


Büyük bölümü otel şeklinde gerçekleştirilmesi beklenen bu yatırımlarla da Çeşme'ye daha fazla yabancı turistin geleceği hesaplanıyor. 


Projeler uygulanabilecek Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, bu imar planlarının ilçeyi turizmde büyük bir atağa kaldıracağını...