29 / 03 / 2024

Çifçiler TMO'nun buğday alım fiyatını açıklamasını beklerken emsal ücret ortaya çıktı

Çifçiler TMO'nun buğday alım fiyatını açıklamasını beklerken emsal ücret ortaya çıktı

Buğdayın değeri Rusya Ukrayna savaşı ve Hindistan'ın buğdaya ihraç yasağı getirmesi nedeniyle iyice arttı. Buğday üreticisi alımda kilogram başına önce 7,5 lira beklediği alım fiyatını güncelleyerek 8 lira 50 kuruş beklentisine girdi.



Çiftçinin buğday ekiminde tutulması ve gelecek yıl gıda krizinin daha da büyümemesi için iyi bir taban fiyatın açıklanması gerektiğini söyleyen Darcan, şunları kaydetti:

Hububat taban fiyatı belirlenirken girdi maliyetleri, dünya piyasaları ve çiftçi refahı dikkate alınarak açıklanmazsa sorunlar daha da ağırlaşır. Çiftçiyi tarımda tutmanın yolu, onun zarar etmeden üretim sağlayacağı bir taban fiyat politikasıdır. Kuru tarım yapılan bölgelerde verimlerin yüksek olmayacağı göz önüne alınarak kilogram başına en az 8 lira 50 kuruş civarında taban fiyat açıklanmasını talep eder, kamuoyuna saygıyla sunarız.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön