19 / 04 / 2024

Çiftçi Towers'ın 4'te 1'ini Garanti satın aldı!

Çiftçi Towers'ın 4'te 1'ini Garanti satın aldı!

İstanbul'un Zincirlikuyu semtinde yapımı devam eden Çiftçi Towers projesinde kulelerden birinin yarısı tek parti olarak Garanti Bankası satıldı. 




Para Dergisi'nde yer alan habere göre; İstanbul'un Zincirlikuyu semtinde yapımı devam eden iki kule var. Arazi sahibi çiftçiler Ailesi, müteahhit firma ise Türkerler İnşaat. Kulelerin adı Çiftçi Towers.

 

Binalar tamamlanmak üzere, iki gökdelen lokasyon olarak şehrin en önemli akslarından birinin üzerinde bulunuyor. 360 derece manzaraya sahip olan binalar için satış işlemleri devam ediyor. Bu konuda kulağımıza gelen bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyoruz, öğrendiğimize göre, kulelerden birinin yarısı tek parti olarak satılmış. Taraflar satış için el sıkışmış. Kulenin yarısını alan kurum Garanti Bankası imiş. Bu binalara çok yakın mesafede genel müdürlük binası olan kurumun burayı yatırım amaçlı aldığını öğrendik.

 

Duyduğumuza göre, elindeki parayı değerlendirmek isteyen banka yönetimi burayı uzun dönemli kiralama modeli ile değerlendirmeyi planlıyormuş. Ödenen fiyat konusunda birkaç farklı rakam bilgisine ulaştık. Ancak bankanın halka açık olması ve spekülasyona neden olabilir düşüncesi ile rakamları paylaşmak istemiyoruz. Ancak rakamın ciddi bir meblağ olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bu arada bir ipucu olarak bankanın kuleden aldığı bölümün toplamda 10 bin metrekare olduğunu söyleyelim. Piyasadaki metrekare rayiçleri belli. Belki buradan bir rakama ulaşabilirsiniz, son bir not olarak kulelerde satış için farklı firmalarla görüşmelerin devam ettiğini de vurgulayalım.


Geri Dön