25 / 04 / 2024

Çiftçilere TMO'dan müjde! Buğday alım fiyatı 400, arpa alım fiyatı 200 TL arttı! 30 Haziran 2022 fiyat listesi

Çiftçilere TMO'dan müjde! Buğday alım fiyatı 400, arpa alım fiyatı 200 TL arttı! 30 Haziran 2022 fiyat listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi, hububat alım fiyatlarını artırdı. Peki buğday ve arpa alım fiyatı kaç lira oldu? İşte 30 Haziran 2022 fiyat listesi...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter'dan gerçekleştirdiği açıklamada,  "TMO alım fiyatlarının ton başına buğdayda 400 lira, arpada ise 200 lira artırılmasına ve hububat alım primlerinin temmuz ayından itibaren ödenmesine karar verilmiştir." ifadelerini kullanarak çiftçiye müjdeyi duyurdu. 

Çiftçilere TMO dan müjde! Buğday alım fiyatı 400, arpa alım fiyatı 200 TL arttı! 30 Haziran 2022 fiyat listesi

Kirişci, bu çerveçede Haziran'da TMO'ya ürün teslim eden üreticilerin primlerinin temmuz ayında, temmuz ve ağustos aylarında ürün teslim eden çiftçilerin primlerininse takip eden ay içinde ödeneceğini açıkladı. 

Kirişçi, ""Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından buğday için ton başına 1000 lira, arpa için 500 lira olarak ödenecek 'Hububat Alım Priminden' üreticilerimizin yararlanmaları için ürünlerini en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO'ya satmış olmaları gerekmektedir. TMO'ya bugüne kadar ürün teslim etmiş olan tüm üreticilerimiz, artırılan yeni alım fiyatlarından faydalanacak; geriye dönük fiyat farkı ödemeleri ise temmuz ayında üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacaktır. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını vermek için Bakanlık olarak elimizden gelen gayreti gösteriyor, bu vesileyle tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Peki buğday ve arpa alım fiyatı kaç lira oldu? İşte 30 Haziran 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön