26 / 04 / 2024

Buğday ve arpasını satacak olan çiftçilere TMO'dan para kesintisi uyarısı! Yapmayanların gelirinden alınacak

Buğday ve arpasını satacak olan çiftçilere TMO'dan para kesintisi uyarısı! Yapmayanların gelirinden alınacak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'ya ürün satan çiftçilere buğdayda 1000 lira, arpada ise 500 lira ton başına ilave hububat alım primi verilecek. Çiftçilerin ürünlerinin primlerini ve ücretlerini alabilmeleri için bilmeleri gerekn kritik ayrıntı açıklandı.



Hükümet 2022 sezonu için ton başına olmak üzere ekmeklik buğday için 6 bin 50 lira, makarnalık buğdayda 6 bin 500 lira ve arpada 5 bin 500 liralık alım fiyatı açıkladı.

TMO, stok ihtiyacını çiftçilerin ürünleriyle karşılamak amacıyla farklı uygulamalara gitti.

Bunlardan ilki, prim sistemi.

TMO'ya ürün satan üreticilere buğdayda 1000 lira, arpada ise 500 lira ton başına ilave hububat alım primi verilecek. Bu primi almak için çiftçilerin 31 Ağustos'a kadar TMO'ya ürünlerini teslim etmeleri gerekiyor.

Bu primler sonbahardaki ekim döneminde üreticilerin hesaplarına yatırılmış olacak.

TMO, Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki (ÇKS) üreticilere yönelik farklı bir uygulama daha yaptı.

Buğday ve arpasını satacak olan çiftçilere TMO dan para kesintisi uyarısı! Yapmayanların gelirinden alınacak

İşte ayrıntılar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön