25 / 04 / 2024

Çiftçilerin beklediği alım fiyatı TBMM'de açıklandı: Geçen senenin en az 3 katı 12 lira olmalı

Çiftçilerin beklediği alım fiyatı TBMM'de açıklandı: Geçen senenin en az 3 katı 12 lira olmalı

Türkiye'de 1 milyon aile çay tarımından geçiniyor. Artvin, Rize, Trabzon’da 200 bin 781 hektar alanda çay üretimi yapılıyor. Çiftçiler bu sene yaş çay fiyatının en az 9 lira olmasını bekliyor. Geçen yıl fiyat destekleme ödemesiyle birlikte 4 lira olmuştu.



TBMM Genel Kurulu’nda, “çay üretimindeki sorunların araştırılması” önerisi görüşüldü. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, geçen yıl üreticinin bir ton gübreye 2 bin 500 TL civarında para verdiğini, şimdi aynı gübrenin tarım kredi kooperatiflerinde bile 7 bin 800 lira olduğunu belirterek, “Çayın geçen seneki fiyatı 4 lira ise bu sene en aşağı 12 lira olması gerekiyor. Ama üretici diyor ki ‘9 liradan, 10 liradan aşağı olmasın” dedi. Bayraktutan, çay fiyatı ile çay destekleme fiyatının açıklanması ve ÇAYKUR’un üretim kapasitesinin artırılması için çağrıda bulundu.

Çiftçilerin beklediği alım fiyatı TBMM de açıklandı: Geçen senenin en az 3 katı 12 lira olmalı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön