20 / 04 / 2024

Çilek Mobilya ürünlerinin sağlığa zarar vermediği tescillendi!

Çilek Mobilya ürünlerinin sağlığa zarar vermediği tescillendi!

Çilek Mobilya' nın E1 standardına uygun olarak ürettiği mobilyalar, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından kanserojen etkinin olmadığını gösteren TSE E 1 uygunluk belgelendirmesine layık görüldü....




Çilek açıklamasına göre, tasarımları ile hem çocuklar hem de ebeveynler için cezbedici olan mobilyalar, kullanılan hammaddeler ya da yanlış üretim tekniklerinden dolayı sağlığı tehdit edebiliyor. Mobilyalarda kullanılan bazı cila ve boyalar kanserojen maddeler içerebiliyor ve bu maddelerin uzun süre solunması veya bunları içeren mobilyalara temas edilmesi ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Çilek Mobilya sektörde dünyanın birçok ülkesinde temel kriter olan ve ihracatta büyük önem taşıyan TSE E1 Uygunluk Belgesi'ni alarak ürünlerinin çocukların sağlığına zarar vermediğini tescilledi.


Konuya ilişkin açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, TSE E1 Uygunluk Belgesi'nin üretimdeki temel malzeme olan suntalam ile ilgili olduğunu belirtti. Çilek, "E1 Belgesi, suntalamın içeriğindeki 'formaldehit' maddesinin sağlığa zarar vermeyecek düzeyde kullanıldığını gösteren, mobilya sektöründe başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde kabul gören temel kriter durumunda. Yapılan araştırmalar 100 gram malzemedeki formaldehit miktarı 8 miligramdan ve açığa çıkma değeri (salınımı) ise 0,124 mg/m3'den daha fazla olduğunda, insan sağlığı için tehlike arz ediyor" ifadelerini kullandı.


TSE E1 Uygunluk Belgesi'nin gün geçtikçe tüketiciler tarafından bilinirliğinin artığına dikkati çeken Çilek, uzun süredir tüketicilere hem kendi hem de çocuklarının sağlıkları için kullandıkları mobilyaların güvenlik ve sağlık belgelerini sorgulamalarına yönelik çağrıda bulunduklarını dile getirdi.


Çilek, 66 ülkeye ihracat yapan bir marka olarak, ihracat yaptıkları her ülkenin testlerinden geçtiklerini ve tüm belgeleri aldıklarını, yurt dışındaki bu bilincin Türkiye'de yaygınlaşmasına öncülük ettiklerini de aktardı.


- "Tüm güvenlik önlemleri sertifikalar ile belgeli"


Açıklamada verilen bilgiye göre, Çilek, ürünlerindeki elektrikli aksesuarlarında CE sertifikası, ambalajlamada kullanılan karton malzemeler için de REACH sertifikası gibi tüm güvenlik sertifikalarına sahip. Metal ve plastik malzemelerde kullanılan boyalar ve kenar bantları için de Avrupa Birliği tarafından yayımlanan RoHS Direktifi'ne ve EN 71-3 toksik element analizine göre uygunluk raporları bulunan Çilek Mobilya, çocukların güvenliği için mobilyalarında normal cama göre 5 kat daha güvenli olan temperlenmiş camlar kullanıyor. 


AA


Geri Dön