26 / 04 / 2024

hangi mobilyalar sağlığa uygundur

hangi mobilyalar sağlığa uygundur

Çilek Mobilya' nın E1 standardına uygun olarak ürettiği mobilyalar, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından kanserojen etkinin olmadığını gösteren TSE E 1 uygunluk belgelendirmesine layık görüldü....

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Tarihi Numune Hastanesi'nin binası sağlığa hizmet edecek!

Türkiye'nin en eski sağlık kuruluşlarından biri olan ve Ankara Şehir Hastanesine taşınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tarihi binası, tıbba hizmet vermeye devam edecek.

Metal Yapı Grubu sağlık sektörüne giriyor!

İnşaat ve eğitimde faaliyet gösteren Metal Yapı Grubu, sağlığa da girmeyi planlıyor. Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, onkoloji hastanesi kuracaklarını söylüyor. 

Bursa sağlıklı hayat merkezi açıldı!

Yıldırım Belediyesi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne devredilen yaklaşık 900 metrekare alana sahip binada Bursa’nın ilk sağlıklı hayat merkezi açıldı.

Adana Çukurova'ya ağız ve diş sağlığı hastanesi!

Modern tıbbi altyapısıyla yaşlı ve engelli vatandaşların da rahatlıkla hizmet alabileceği Fatma-Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’yle ağız ve diş sağlığı hizmeti verilen hasta sayısının günlük 2 binden 3 bine çıkacağı bildirildi.

Adana'da Fatma Kemal Timuçin Diş Sağlığı Hastanesi açıldı!

Adana'da Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi törenle açıldı. AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar hastane için "Dişe dokunur bir hizmet" dedi.

Bağlaraltı Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyon TL harcanarak Yıldırım’a kazandırılan Bağlaraltı Aile Sağlığı Merkezi ile yeniden düzenlenen cadde törenle hizmete açıldı.

Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açıldı!

Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açıldı. 7 bin 914 metrekare inşaat alanından oluşan merkezin açılış kurdelesini Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay birlikte kesti.

Bağlaraltı Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyon TL harcanarak Yıldırım’a kazandırılan Bağlaraltı Aile Sağlığı Merkezi ile yeniden düzenlenen 2 Cadde, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı.

Kayseri Hacı Osman Çilsal Toplum Sağlığı Merkezi açıldı!

Kayseri Hacı Osman Çilsal Toplum Sağlığı Merkezi Vali Orhan Düzgün ve protokol üyelerinin de katılımıyla İncesu’da hizmete açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün törende konuşma yaptı.

Konya Derbent Toplum Sağlığı Merkezi Entegre binası açıldı!

Konya’nın Derbent ilçesinde, devlet vatandaş işbirliği ile yapılan Derbent Toplum Sağlığı Merkezi Entegre Hizmet binası düzenlenen törenle ilçe halkının hizmetine açıldı.

Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yarın açılıyor!

Sultangazi 50. Yıl Mahallesi’nde yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılıyor. 7 bin 914 metrekare inşaat alanından oluşan merkezin açılış töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek...

Mobilya alımında sağlıklı malzeme şart!

Alfemo Pazarlama Müdürü Süleyman Zoral, "Mobilya alırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, ürünün kalitesi ve sağlığa zararlı malzemelerden yapılıp yapılmadığının kontrolü olmalı" ifadesini kullandı.

hangi mobilyalar sağlığa uygundur Haberi

hangi mobilyalar sağlığa uygundur


Çilek açıklamasına göre, tasarımları ile hem çocuklar hem de ebeveynler için cezbedici olan mobilyalar, kullanılan hammaddeler ya da yanlış üretim tekniklerinden dolayı sağlığı tehdit edebiliyor. Mobilyalarda kullanılan bazı cila ve boyalar kanserojen maddeler içerebiliyor ve bu maddelerin uzun süre solunması veya bunları içeren mobilyalara temas edilmesi ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Çilek Mobilya sektörde dünyanın birçok ülkesinde temel kriter olan ve ihracatta büyük önem taşıyan TSE E1 Uygunluk Belgesi'ni alarak ürünlerinin çocukların sağlığına zarar vermediğini tescilledi.


Konuya ilişkin açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, TSE E1 Uygunluk Belgesi'nin üretimdeki temel malzeme olan suntalam ile ilgili olduğunu belirtti. Çilek, "E1 Belgesi, suntalamın içeriğindeki 'formaldehit' maddesinin sağlığa zarar vermeyecek düzeyde kullanıldığını gösteren, mobilya sektöründe başta Avrupa ülkeleri olmak...