20 / 04 / 2024

Çimento sektörü ihracata yöneldi!

Çimento sektörü ihracata yöneldi!

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, iç pazarda yaşanan daralma sonucunda sektörün ihracatta faaliyet göstereceğini açıkladı. Nemli, Bursa Çimento olarak yeni pazarların da etkisiyle ihracat oranlarını yüzde 10’un üzerine çıkacağını ifade etti.



Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, firma faaliyetleri ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya Gazetesi'nden Esra Özarfat'ın haberine göre; Bursa Çimento Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunan Osman Nemli, kapasite kullanım oranlarının yüzde 50’lerde seyretmesi ve sabit maliyetlerde yaşanan artış nedeniyle sektörün ihracata yöneldiğinden bahsetti. 

Nemli, “İhracat çok arttı ama sektör olarak aramızdaki kıyıcı rekabetten dolayı ihracatta ortalama ton başına 4 dolar kaybımız var. 2019 sonu yılsonu kaybı yaklaşık 25 milyon ton olacak. Daha fazla ihracat yapmak için 100 milyon doları sadece aracı şirketlerin cebine koyduk diyebiliriz” diye konuştu.

Bursa Çimento olarak son yıllarda yeni Pazar olanakları hakkında değerlendirmelerde bulunan Nemli, ihracatın yaklaşık 8 kat arttığını, Yunanistan’ın yanı sıra Ukrayna ve Afrika’ya da çimento gönderdiklerini açıkladı. Bu yıl üretimin yüzde 10’u üzerinde ihracat yapacaklarını söyleyen Osman Nemli, Bursa Çimento olarak teknoloji yenileme yatırımlarına devam etmeyi, mevcut regülasyonların altında üretim yapsalar da gelecekte gündeme gelecek karbon emisyon kotalarına bugünden hazırlanmayı planladıklarını açıkladı.


Geri Dön