26 / 04 / 2024

Çınartepe Seyir Terası yakında hizmete girecek!

Çınartepe Seyir Terası yakında hizmete girecek!

Hakan Tartan Tamamlandığında kent insanıyla buluşan en geniş yeşil alanlardan biri olarak adını duyuracak Çınartepe Seyir Terası'nın, çok yakın zamanda İzmirlilere hizmet vermeye başlayacağını açıkladı




Konak Belediyesi, Gültepe'de yer alan ve İzmir'i kuşbakışı gören Çınartepe'de sürdürdüğü düzenleme çalışmalarını hızlandırdı. Tamamlandığında kent insanıyla buluşan en geniş yeşil alanlardan biri olarak adını duyuracak Çınartepe Seyir Terası'nın, çok yakın zamanda İzmirlilere hizmet vermeye başlayacağını açıklayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Yıllardır herhangi bir düzenleme yapılmayan ve yeşilliğinden çok boş oluşu ve çöpleri ile konuşulan Çınartepe artık yeni yüzüyle anılacak. Buradaki düzenlemelerde sona yaklaştık. 80 dönümlük araziyi kent yaşamına kazandıran çalışmalar içinde kır kahvesinden koşu yoluna, çocuk oyun alanlarından spor merkezine her türlü detay düşünüldü. Rekreasyon alanındaki düzenlemelerde doğaya dost malzemeler kullanıldı" dedi.


Herkese açık olacak

"Gültepe, 20 yıldır yatırım bekleyen bir bölge ve Konak Belediyesi olarak gerek altyapı olarak gerekse okullarımızda ciddi bir yatırım gerçekleştirdik" diyen Tartan şunları dile getirdi: "Tüm bunların yanında 80 dönümlük bir doğa güzelliğini halkla buluşturuyoruz. Herkesin aileleriyle birlikte gelip keyifli zaman geçirebileceği, spor yapıp sohbet edeceği, Körfez'in eşsiz manzarasını izlerken piknik yapacağı, sadece Gültepeliler değil, İzmir'in bütününe hatta şehir dışından gelen konuklarımıza da hitap eden bir yeşil cennet oluşuyor." 


Alanda neler olacak?

-  İzmir  manzarasına hakim kır kahvesi

- Çocuk oyun alanları

- Fitness aletlerinin bulunduğu spor alanları

- 800 metrelik tartan pist 

- Doğal malzeme döşeli yürüyüş yolları 

- Süs havuzları

- Seyir terasları

- Açık otopark

- Kamera sistemli güvenlik


Yeni Asır


Geri Dön