27 / 04 / 2024

Çin'de acil çip toplantısı!

Çin'de acil çip toplantısı!

ABD'nin Çin'e yönelik açıkladığı önlem açıklamaları sonrası bir dizi acil durum toplantıları gerçekleştiren Çinli yetkililer kritik sektöre destek sözü verdi.



Çin de acil çip toplantısı!

YETERLİ TALEP SAĞLANACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan kaynaklar, MIIT’in üst düzey yönetecilerinin ileriye dönük yol konusunda kararsız göründüklerini ve zaman zaman çip üreticilerine yanıtlar sunmak kadar soru sorduklarını da söylediler.

Yetkililer, alınacak karşı önlemler hakkında ipucu vermekten kaçınsa da, yerel BT pazarının, etkilenen şirketlerin faaliyetlerini sürdürmeleri için yeterli talebi sağlayacağını vurguladılar.

Toplantıya katılanların büyük bölümü, ABD kısıtlamalarının endüstri ve Çin ekonomisini Amerikan teknolojisinden kurtarma hırsları için felaket anlamına geldiğini savundu.

Çin'in son teknoloji çip üretimine girme konusunda en çok umut vadeden şirketlerden biri olan Yangtze Memory, bakanlığı şirketin geleceğinin tehlike altında olduğu konusunda uyardı.

Çinli çip firmalarının hisseleri, Bloomberg News'in potansiyel hükümet desteği haberinin ardından Perşembe günü kazançlarını artırdı. Donanım üreticileri Naura Technology Group ve ACM Research Shanghai yaklaşık yüzde değer 10 kazanırken, Piotech Inc. yüzde 15 arttı.

ABD VE ÇİN’İN ÇİP SAVAŞI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin arasında yaşanan teknoloji çekişmesi "çip savaşı" ile doruk noktasına ulaştı. İki ülke arasında 2019 yılında Çinli teknoloji şirketi Huawei'e uygulanan yaptırımlarla dünya gündemine taşınan çekişme, çip kısıtlamaları ile yeniden tırmanışa geçti.

Bakan Varank beklenen açıklamayı yaptı! TOGG yüzde kaç yerli olacak?

Akbank’tan müjde! 31 Ekim’e kadar başvuranlar 500 TL chip-para kazanacak!

TMO’dan 495 tonluk iki yeni ihale! Son teklif tarihi açıklandı!


Geri Dön