20 / 04 / 2024

Çine TOKİ Evleri projesine bakanlıktan onay!

Çine TOKİ Evleri projesine bakanlıktan onay!

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Çine'deki TOKİ Evleri projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldiğini söyledi.



AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Çine'deki  TOKİ  Evleri projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onay verdiklerini açıkladı. Başkan Tosun, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin saf dışı bırakılıp imar plan çalışmalarının Bakanlık tarafından devam edildiğini açıkladı.

Çine Madran'dan Osman Yurttaş'ın haberine göre; Başkan Tosun, Çine'de yer alan TOKİ Evleri süreci ile ilgili açıklamala yaptı. İmar planı kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı işlemlerin gerçekleşmediğini ve bunun Büyükşehir Belediye yetkililer tarafından art niyetli olarak yapıldığını söyleyen Başkan Tosun, Bakanlık tarafından Büyükşehir Belediyesinin saf dışı bırakılıp imar plan çalışması işlemlerine devam edildiğini söyleyerek, önümüzdeki günlerde proje ihale tarihinin askıya çıkarılacağını kaydetti.

"BÜYÜKŞEHİR İSTEMEDİ"

AK Parti Aydın Milletvekili ve Meclis KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş'ın projeyi yakından izlediğini söyleyen Başkan Tosun, "Çinelilere verilen biz söz var. Çine'de TOKİ evleri inşa etmek adına aslında gerekli çalışmalar yetkililer tarafından yıllar önce başlatıldı fakat Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Çine Belediyesi imar plan çalışmalarını gerçekleştirmedi. TOKİ evlerinin yapılacağı planda bir tadilat gerekiyordu. Bununla ilgili Büyükşehir mi, yoksa Çine Belediyesi mi çalışma yürütecek belki 3 ay beklettiler. Ardından Büyükşehir yerin imar planı olmasına rağmen imar plan tadilatı için hiç imar planı yokmuş gibi yeniden 25 kurumdan görüş istedi. Dolayısı ile görüşleri toplamak çok zaman kaybettirdi. Daha sonra TOKİ'den gelen planların onayı için ilgili şehir plancısını değiştirmek istedi ve A grubu şehir plancısı talebinde bulundu. Allem ettiler, kallem ettiler. Sürekli işi yokuşa sürdüler. AK Parti bu işi başaramaz algısı yaratmaya çalıştılar. Biz bugüne kadar vermiş olduğumuz her sözü yerine getirdik. Bu sözümüzü de yerine getirmek için Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar yapmadığı imar plan çalışmasını Bakanlık devraldı. Bakanlığın böyle bir yetkisi var, biz bugüne kadar prosedürler doğru olarak işlesin Büyükşehir Belediyesi görevini yerine getirsin istedik ama maalesef onlar bu hizmetin hızlıca halkımıza kazandırılmasını istemedi. Bakanlık TOKİ projesini onayladı, önümüzdeki günlerde ihale tarihi belli olacak bu güzel gelişmeyi de Çine'de TOKİ ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza duyuracağız" açıklamasında bulundu.

TOKİ'YE BAŞVURAN VATANDAŞLAR MERAKLA BEKLİYOR

Çine’de TOKİ aracılığı ile ev satın almak isteyen vatandaşların merakla beklediği başvuruların 2017 Kasım ayı içerisinde başlandı. Çine’de 3+1 ve 2+1 olmak üzere toplam 90 daire için Çine Cumhuriyet Mahallesinde yer alan 14 dönümlük arazi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce 2017 Ağustos ayı içinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devredildi. 

Çine’de 20 adet 2+1 ve 70 adet 3+1 olmak üzere 90 daire inşa edilmesi planlanan TOKİ Konutları için başvuruda bulunan kişi sayısı yapılmak istenilen daire sayısına ulaştı. Çine Kaymakamlığına, 20 adet 2+1 daire için 36 kişi, 70 adet 3+1 daire için ise 80 kişi başvuru yaptı. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce Başbakanlık Toplu Konut İdares'ne (TOKİ) verilen Çine Cumhuriyet Mahallesinde yer alan 14 dönümlük arazi üzerinde kaç daire inşa edileceği henüz açıklanmadı. Yetkililer, 36 adet 2+1 ve 80 adet 3+1 daire inşa edilememesi durumunda dairelerin kura yöntemi ile sahiplendirileceğini ifade etti.


Geri Dön